Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Így lehetne mérsékelni a...

Így lehetne mérsékelni a gyorshajtást?

Figyelt kérdés

Az az ötletem támadt, hogy mi lenne ha úgy próbálnák mérsékelni a gyorshajtást, hogy a kormány beruház egy olyan rendszerre ami ilyen műholdas módszerrel bedetektálná az autót ha tartósan gyorsan megy és akkor tulajdonképpen az autó felett valami gép átvenné az irányítást ami automatikusan a legközelebbi rendőrkapitányságra vezeti az autót. Tehát ha valaki tartósan nagy sebességgel halad akkor a kormány az ember számára irányíthatatlanná válik, a pedálok szintén működésképtelenné az ember számára és ez a műholdas GPS rendszer az autót sofőrrel együtt elszállítja a legközelebbi kapitányságra ahol kialakítanak egy olyan garázst ahova ezeknek az autóknak a beérkezését fogadják. Ha meg befut egy autó akkor a rendőrségen lekérik az adatokat amelyből látják mekkora mértékű volt a gyorshajtás és aszerint megkapja a büntetését a sofőr.

Szerintem ez nagyon jó visszatartó hatással bírna, senki nem menne gyorsan és javulna a balesetek tendenciái is.

Nyilván ehhez az autóba is szerelni kell valami bigyót de ezt megoldják, enélkül forgalmazni sem engednêk az autót.

Ha pedig eltűnik a kocsiból ez a műszer akkor erről azonnal értesítést kap a rendőrség és elkezdik körözni az adott gépjárművet.

Mit gondoltok? Szerintem nagyon jó ötlettel álltam elő.

2022. nov. 7. 02:09
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
98%
ugye nem ezt csináltad egész nap? :D
2022. nov. 7. 02:12
 2/20 anonim ***** válasza:
89%

Nem, szimplán egy balesetveszélyes, túlbonyolított ötlettel álltál elő.

Dubai-ban ahol van egy rakat gyors autó és enyhén szólva sok a pénzes ember, ott meg tudták oldani nagyon egyszerűen:

Sok trafi van kinn, és ahány trafi mellett elhalad annyiszor megy a bünti. Illetve a büntit is a vagyonához mérik, nincs olyan hogy mintha itt 500Ft lenen a bünti aztán mindenki kifizetné aztán szevasz, nem, simán az kéne hogy most totál nagy vonalakban akinek van 1 misije annak 100.000 birság repül első, akinek 100 misi a vagyona annak meg 10 milliós bírság megy.

Máris jobban meggondolnák az emberek.

2022. nov. 7. 02:14
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Én meg azt hittem, hogy az oldalsó fényszórónál nagyobb hülyeséget nem tudsz kitalálni, de úgy tűnik tévedtem. De legalább most már világos, hogy trollkodsz. Szép munka amúgy, az előzőt komolyan el is hittük, szóval legyél büszke magadra és vidd innen a szemetet.
2022. nov. 7. 04:09
 4/20 anonim ***** válasza:
78%

Sokkal több balesetet okoznak az életveszélyesen kullogók is. Ha 90-el lehet menni és mindenki annyival is menni ő pedig erőszakosan 60-al megy előbb utóbb valaki beleun és megelőzi sokszor sajnos idegből és utána sokszor megvan a baj.

Attól hogy valaki gyorsan megy még nem fog meghalni attól halnak meg mert hirtelen kell fékezniük ami egy adott esetben ha lassabban ment volna talán megúszhatta volna.

Magyarországon meg NEM létezik vezetési kúltúra mindenki saját magának van kb ezert van annyi baleset. Beülnek bedrogozva, jogsi nélkül az idősek városban 30-al városon kívúl 50-60al mennek nem látnak rosszak a reflexeik de azért erőszakos a legtöbbje. Egy-egy előzést nem segítenek elő legyen az akárki. Tisztelet a kivételnek de Magyarország 80%-a nem tud vezetni ez tény. Lehet sirni lehet lepontozni az igazság fáj mindenkinek. Akinek nem inge ne vegye magára.

2022. nov. 7. 05:27
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Esküszöm te tuti ugyanaz az ostoba vagy, aki a kocsi oldalát is ki akarta világítani.
2022. nov. 7. 07:03
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon bugyuta ötleteid vannak, ezek ott a gyerekszobában az autós kártya játéknál elmennek.
2022. nov. 7. 07:04
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Megnézném azt a "bigyót" ami át tudná venni mondjuk egy Trabant felett az irányítást :D
2022. nov. 7. 07:16
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha már okos nem vagy, remélem szép igen...
2022. nov. 7. 07:17
 9/20 anonim ***** válasza:
81%
gyorshajtás csak kis százalékban felelős a balesetekért. A sok magyar baleset oka a közlekedési kultúra. Olyanok vezetnek akik a világukat nem tudják, pl. látnak egy kereszteződést és megijednek, lefékeznek hiába zöld a lámpa. De ott van a szimplán nem törödőmség, mikor a kanyar ívét levágják és belemennek a szembejövőbe. Meg a telefonnyomkodás.
2022. nov. 7. 07:27
 10/20 anonim ***** válasza:
94%
A közlekedési balesetek nagyobbik részét a gyorshajtás okozza, nem a bizonytalan autósok.
2022. nov. 7. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!