Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Esőben autópályán mennyivel...

Esőben autópályán mennyivel célszerű menni?

Figyelt kérdés
Nyilván olyankor nem ajánlatos száguldozni, mert nagyobb a megcsúszás veszélye de pontosan mennyivel vegyem visszább a tempót, hogy ne dudáljanak, villogjanak le a mögöttem közlekedők? Nyáron mentem először autópályán, akkor szép tiszta idő volt, ez lesz a második, de most nagyon be van borulva.
2022. nov. 5. 07:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
73%

Értelmetlen a kérdés mert eső és eső között is nagy a különbség.

Annyival kell menni, amennyivel biztonságos. Volt már olyan, hogy 50-70-re lassult a forgalom szakadó eső miatt, de szívem szerint megálltam volna.

Illetve átlagosan masszív esőben is éreztem már felúszni a kocsit 110-120 feletti tempónál. Ugyanaz mint amit 7-es írt, egyszerűen éreztem, hogy úszik fel az autó,

és elmászik jobbra-balra.

Én mondjuk jó időben is beállok egy 120-as tempóra, soha senki nem dudált még le, viszont itt a leggazdaságosabb a fogyasztásom és nem mindegy, hogy 500 vagy 700 km-t megyek el egy tankkal.

2022. nov. 5. 13:42
 12/15 anonim ***** válasza:
72%

Ez nagyon függ a pontos körülményektől, pl. mennyire is esik az eső, milyen jellegű, megáll-e a víz az úttesten, mennyire győzi az ablaktörlőd, milyen az út vonalvezetése, mekkora a forgalom.

Egy átlagos, magyarországi nagyobb esőben is a hazai autópályák esetén nyugodtan maradhat a 130 is tapasztalataim szerint. Ha jelentősen áll a víz a pályán, akkor viszont már jóval visszább kell venni.

Vezettem már amúgy olyan felhőszakadásban is (jégesővel és széllel kombinálva), amikor én és még jó páran kénytelen voltunk megállni a leállósávban, mert egyszerűen lehetetlenség lett volna biztonságosan továbbmenni. Ennek ellenére volt egy-két vadbarom, és jó pár kamionos, akik simán 90-100 körül húztak el mellettünk, nem foglalkozva semmivel.

2022. nov. 5. 14:36
 13/15 anonim ***** válasza:
Vegyél plusz órákat, tényleg. A közlekedés nem így működik.
2022. nov. 5. 19:21
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem a sebesség a fontos hanem a gumiknak az állapota ilyen esetben. Egyébként ha nappal van és esik az eső a hátsó ködlámpát kapcsold be 100 méter alatti látótávolság esetén. Baromi idegesítő hogy a sok f.opó szinte láthatatlan.
2022. nov. 5. 20:01
 15/15 anonim ***** válasza:
60%
Osztrákban azt hiszem ki van táblázva bizonyos szakaszokon a pályán hogy esőben 100-al szabad menni.
2022. nov. 5. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!