Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ez egy elágazás?

Ez egy elágazás?

Figyelt kérdés
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy mi a konkrét neve az ilyen jellegű elágazásoknak, ahol táblát megkerülve két irányba is lehet menni?
2022. okt. 19. 13:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Törölni a moderátor tudja.

A Kresz is elágazásnak hívja. Tudod, az elágazás az útkereszteződés egyik formája. Fentebb be is idéztem a rendeletből.

2022. okt. 20. 06:04
 12/13 anonim ***** válasza:
70%

#11: "Törölni a moderátor tudja." - Kösz, ezzel tisztában vagyok. A kérdésem így hangzott: ki és miért töröltette. Tehát ki jelezte, hoyg törölni kell és főleg miért.

"A Kresz is elágazásnak hívja." Én is ezt írtam, azzal kiegészítve, hogy a köznyelv sosem hív egy ilyen struktúrát kereszteződésnek.

2022. okt. 20. 06:30
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy olyan embernek, aki még vizsga előtt áll, nem köznyelvből kell felelnie, hanem szakszerű megnevezésekből. Ne zavard össze, kérlek.

Az útkereszteződés sokféle geometriájú lehet, nem csak ereszt alakú, és nem csak 2-4 út futhat össze.

2022. okt. 20. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!