Kell indexelni?
Itt ha jobbra kanyarodsz, akkor csak haladsz tovább a kanyarodó főútvonalon.
Nem kötelező az index, de nem árt, mert többlet információt adsz a többi közlekedőnek.
Ezt így biztos fogja tudni fejből valaki.
Tudom ajánlani a KRESZ nevü könyv tanulmányozásást, azoknak akik vezetnek
Értem,Nagyon köszönöm.
De honnan tudni ,hogy az fő út?
És abban segíts már,hogy hogy kell ide azt a képet kirakni ,mert kiakartam én is, de nem sikerül.
Kell.
Nem főúton folytatja az útját. Sehol sincs főútvonalat jelző tábla. Annyi, hogy a kereszteződésben vannak betorkoló alárendelt utak is, de ettől ez még egy mezei irányváltásnak minősül.
Akkor nem kellene ha a kereszteződés elött ilyen tábla lenne:
"(2) Ha az útkereszteződésben a főútvonal vonalvezetése az egyenes iránytól eltér, ezt az (1) bekezdés e) pontjában említett jelzőtábla alatt elhelyezett kiegészítő tábla jelzi; a kiegészítő tábla az útkereszteződés alaprajzi vázlatán a főútvonal vonalvezetését vastag vonallal tünteti fel (7. ábra)."
Igaz, nem főút, de aki Veszprémben tanult, biztos találkozott ezzel:
Oktatóm szerint itt nem kell balra indexelni.
Kérdező: a Pap útról ez a tábla hiányzik, nem tudom miért.
Köszönöm mindenkinek.
Abban is segítsetek már,hogy hogy kell ide azt a képet kirakni ,mert kiakartam én is,fde nem tudom ,hogy kell?
Mert még volna egy kérdésem.
ma 11:25
Akkor az oktatód rosszul tudja.
A legegyszerűbb ha a googe maps-ot linkeled.
Ha képet csinálsz róla, azt előbb fel kell töltened valahová.
Google maps-en meg keresd meg a megosztást (három pötty -> share or embed image), mert úgy egy rövidített linket kapsz, amiben nincs vessző. A gyik megtöri a vesszős linkeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!