Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Én voltam a bunkó vagy a nő?

Én voltam a bunkó vagy a nő?

Figyelt kérdés

Történt a következő. Állok be egy normál méretű parkolóba, a mellettem levő autó ferdén állt be korábban, de én a burkolati jelhez igazodva parkoltam be. Annyi hely maradt a két autó között hogy én kényelmesen ki tudtam szállni. Erre a mellettem levő autóhoz jön egy kb 150 kilós nő, erre rám förmed hogy hogy parkoltam be mert nem tud beszállni. Én csak annyit válaszoltam neki hogy nézzen le az aszfaltra hol is vannak azok a csíkok.

Szerintetek ki volt a bunkó?

2022. szept. 29. 16:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
23%

1, 2, 4, meg a többinek is.

Szinte nincs is itt értelmes kérdés mostanában.

Ilyenek és hasonló butaságokat kell olvasgatni.

Milyen autót vegyek elsőnek.

Ki hányszor bukott meg.

Hogy lehet tuningolni ezt vagy azt.

Meg aztán hogy kell váltani. stb.

Tehát olyan kérdés ritkán van ami valóban KÉRDÉS lenne.

2022. szept. 29. 19:54
 12/19 MGéza ***** válasza:
47%

#11:

Miért, szerinted mi a kérdés, mi minősül annak? Aki kezdő, első autót akar például az ne is jöjjön ide vagy nem lehet megbeszélni, hogy miért bukott meg, szerinte jogos volt vagy sem? Akkor szerintem zárjuk be a gyakorit.

2022. szept. 29. 19:56
 13/19 anonim ***** válasza:
87%

Van igazság abban amit a 11-es ír, de abban is amit a 12-es.

Nyilván a 11-es által példaként említettek közül is lehetnek értelmes kérdések, például egy kezdőjogsis 18 éves megkérdezheti, hogy egy régi Swiftből az 1.0-ás a jobb, vagy az 1.3-as városi autózásra, ez a típus azért sokaknak volt, biztos tudnak választ adni, nem is ezekkel van a baj, hanem az olyasmikkal, hogy "3 millióból milyen autót vegyek?" meg a "BMW X6-ost, vagy az Audi Q7-est vegyem-e meg?" típusúakkal. Nyilván akinek ennyi pénze van egy új autóra, az valószínűleg el tudja dönteni magától is, hogy mi kell neki, nem a közönségre fogja rábízni. Tehát az életszerűségtől függ, hogy komoly vagy csak unalomból feltett kérdésről van szó.

Ugyanígy a vizsgás kérdésekkel. Szerintem ha valaki leír egy szerencsétlen szituációt, ami miatt esetleg megbuktatták, és megkérdezi, hogy Ti mit csináltatok volna, vagy hogyan kerülhette volna el, hogy tanuljon belőle, az is egy dolog. De az olyasmi kérdések, mint a "kétszer megbuktam, mit csináljak, hogy harmadszorra átmenjek" meg a "hogyan ne legyek ideges a forgalmi vizsgán?" típusúakkal tényleg nem tudunk mit kezdeni, hiszen nem ismerjük a kérdezőt, nem tudjuk, hogy őt mi nyugtatja le.

Ahogyan ez a kérdés is lehet egy szimpla frusztráció levezetés, hogy most megírhatta, hogy mekkora paraszt volt a banya, hogy ferdén állt be és még ő kötekedett, de az is lehet, hogy a kérdező egy kezdő sofőr, akinek csak pár hónapja van meg a jogosítványa, ami azt jelenti, hogy nem sok ilyen közlekedési szituáció látott eddig, és esetleg tanácsot kér, hogy ki hogyan szokta az ilyet megoldani.

Szóval a lényeg, nem minden esetben ilyen egyértelműen eldönthető, vannak nyilván trollkérdések, de vannak, akiket tényleg érdekel más véleménye/meglátása is.

2022. szept. 29. 20:22
 14/19 anonim ***** válasza:
45%

#14 Az a baj, hogy a sok trollkodó szardarab miatt elvesznek a valódi kérdések.

Egyrészt elvileg létezik kereső, sokkal egyszerűbb lenne használni az embereknek. Másrészt például a vizsgás kérdéseknél volt valami fétises kérdező aki hetente kérdezte meg, hogy már 50-60-80-100 akármennyi óránál jár és hogy menjen át a vizsgán ötödjére.

Vagy szimplán csak az ifjú Fittipaldik itt adják ki a dühüket mert a gonosz vizsgabiztos direkt megbuktatta őket, pedig hát igazán el lehetett volna nézni nekik azt a piroson áthajtást és amúgy sem áll meg senki a gyalogosnak a való életben sem.

2022. szept. 29. 20:33
 15/19 anonim ***** válasza:
79%

Mondjuk én egyszer jártam már úgy, hogy elég szűkös üres helyre beálltam, figyeltem, hogy mellettem is legyen hely, meg ki is tudjak szállni rendesen.

Erre mikor jövök vissza, látom, hogy a mellettem álló kocsinál két igazi baromi kövér nő állt és nem tudtak beszállni.

Nem mondtak semmit, én sem mondtam semmit, de azért majdnem elröhögtem magam mert elég vicces jelenet volt.

2022. szept. 29. 20:35
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nem a csíkhoz állok, hanem a többi autóhoz viszonyítok. Ha pl. furgon mellé állok, inkább odébb, minthogy ki se tudjak szállni. Igazad volt objektíven, de azért a közlekedés nem így működik. Főleg, ha csík sincs.
2022. szept. 30. 06:36
 17/19 anonim ***** válasza:
85%

És mi van, ha korábban ő is csak így tudott beállni, mert más is így parkolt?

Ezért nincs értelme ezeknek az ilyen öncélú neveléseknek, mert nem tudhatod, hogy amikor ő parkolt le, akkor mi volt a helyzet.

Amúgy ha nem fog tudni beszállni, akkor mit fog csinálni? Nekiqrja az autódnak az ajtót és bepréseli magát. Megéri egy ilyen hülyeség miatt újrafényezni az ajtódat?

2022. szept. 30. 08:52
 18/19 anonim ***** válasza:

Hát jól írják, nem tudhatod, hogy miért állt be úgy a nő. Lehet, hogy csak úgy fért el a korábban ott állóktól. Ezért ha valaki nem bunkó, akkor megpróbál úgy beállni, hogy ha lehetséges, ne szívassa a korábban beállókat.

Anno, mikor panelben laktam, egyszer hazaértem, és beálltam az ablakom alá, az egyetlen ott parkoló autó mellé, szokványos távolságra. Elvoltam otthon órákon keresztül, aztán mikor du. 5 felé kinéztem az ablakon, azt láttam, hogy az egész parkoló teli van szrásig, az én autóm meg úgy áll ott, hogy mindkét oldalon annyi hely van, hogy MAJDNEM befér egy autó, de csak majdnem.

Szerinted a szomszédoknak nem az volt a véleményük, hogy mekkora barom vagyok, hogy lehet így beállni? És nem csengethettem be mindenkihez elmagyarázni, hogy de hát az úgy volt, hogy...

És ha a bal oldali résbe mégis bepasszírozza a kis Polskiját valaki úgy, hogy ő még épp ki tud mászni belőle, de én már nem tudok bemászni az enyémbe, hát én is leordítom a fejét.

Oké, annyiban igazad van, hogy az embernek nem kell felkészülni extrém méretű személyekre. De arra azért figyelni illik, csíktól függetlenül, hogy normál méretű emberek be tudjanak szállni az autójukba.

Pl. a Tesco parkolóban is úgy vannak felfestve a csíkok, hogy egy kicsit is nagyobb méretű vagy fordulókörű autóval már nem lehet beférni, ha mindkét oldalon a csíkok közt, pont középen állnak. Emiatt rendszeres, hogy minden autó csíkon áll, mert mindenki beáll az épp felszabaduló helyre, nem várja ki, hogy két egymás melletti autó egyszerre távozzon, és két csík közé tudjon beparkolni.

2022. szept. 30. 13:17
 19/19 anonim ***** válasza:

Én pontosan a 18-as által leírt lakótelepi példa miatt igyekszem mindig a felfestéshez igazodni, főleg, ha hosszabb ideig parkolok. Hiszen nem tudhatom, órák alatt hogy fog a parkolási "mintázat" megváltozni, ahogy jönnek-mennek a kocsik. Ha rendesen, a két jel között állok, akkor engem nem szidhatnak, vagy, ami még fontosabb, kisebb eséllyel húzhatják meg a kocsimat.

A fent leírt példában, ha van másutt hely, megkeresem.

De az a válaszolók többségének elkerülte a figyelmét, hogy a kérdező szabályosan állt be, könnyen ki is tudott szállni a kocsijából, és az érkező extrém túlsúlyos hölgy förmedt rá. Ilyenkor nehéz higgadtan reagálni, de ha a kérdező valóban csak annyit tett, amit leírt, akkor neki még sikerült is többé-kevésbé.

2022. okt. 14. 06:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.