Biró Roland Zoltán kérdése:
Ha bemérnek az autópályán 138km/h vagy esetleg 140km/h sebességgel, kapok érte büntetést, vagy ez még belefér?
Figyelt kérdés
Mennyi az a max sebesség autópályán 130km/h sebességkorlátnál amivel még nem kapsz büntetést?
Magyarország és Románia területére lennék kíváncsi.
Köszi :)
2022. szept. 29. 10:54
11/17 anonim válasza:
Hivatalosan 151-től mehet a közigazgatási bírság, de van 3%-os hibahatár. Elméletben tehát 154 fölött megy a bírság, de előfordulhat, hogy a traffipax nem teljesen pontos és a valós 152-re 155-öt mér, vagyis bírságot kapsz. Én nem szoktam kihasználni a +3%-ot, értelme sincs túl sok (főleg tempomat esetén).
12/17 anonim válasza:
Ezért még nem jön bírság
Bőven határ alatt vagy
Én óra szerint 160nal megyek és soha nem jött bírság. A valós sebesség ilyenkor 156.
13/17 anonim válasza:
Azért van itt félreinformálás. Ha a mért érték 97%-a akár 0,1km/h-val is túllépi a 150-et, megy a csekk. VISZONT! Az a 3% a műszer esetleges pontatlansága miatt van, azért vonják le, szóval érdemes a GPS szerinti 150-et nem túllépni, mert ha ezért mész 154-gyel, és az a -3%+3% közötti esetleges mérési hiba pont abba az irányba pont akkora, hogy a te GPS szerinti 154-edet nagyobbnak méri, és 3%-ot levonva az eredmény nagyobb mint 150, bizony bírságolnak. A 3% azért van, mert a GPS szerinti 150-et nem tudja akkorának mérni, hogy 3%-ot levonva 150-nél több legyen az eredmény.
14/17 anonim válasza:
#11 Nem 151-től, 3% utáni 105,25-re is kaptam már bírságot 90-es úton.
16/17 anonim válasza:
Romaniaban 130-as tablanal 139-el mehetsz, de 140-nel mar buntetnek. Mint ahogy 70es tablanal is 79 oke, de a 80 mar nem. (GPS szerinti sebessegekrol beszelek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!