Kezdő, rutintalan sofőrnek miben jobb vezetni télen?
Figyelt kérdés
Bakancsra azt írják, hogy nagyon nem jó mert vastag a talpa. Lapos csizma jó lehet? Vagy maradjak a sport cipőnél? Köszi a tippejet, mivel jelenleg sajnos egyik sincs mert eddig magassarkú csizmában jártam amiben kizárt, hogy vezessek, nem tudom kipróbálni.
2022. szept. 27. 17:32
1/9 anonim válasza:
Nyári időszakban tanultam autót vezetni, így mindig egy sima gumitalpú tornacipőben jártam a gyakorlati órákra. Sokáig csak ilyenben mertem vezetni, mert megszoktam és ebben éreztem jól a pedálokat. Az autóba mindig egy ilyen cipő volt bekészítve, amit átvettem vezetéshez, télen is.
Próbáld ki, hogy tudod-e kezelni a pedálokat a lapos talpú csizmában és nem túl széles-e, hogy véletlenül a szomszédos pedálra is rálógjon. De lehet, hogy hosszabb úton meleged is lesz csizmában, ha jó a fűtés az autóban.
2022. szept. 27. 17:38
2/9 A kérdező kommentje:
Igen, ez a másik, hogy általában nyomatom a fűtést mert fázós vagyok. Szerintem akkor egyelőre marad a sportcipő.
2022. szept. 27. 17:42
3/9 anonim válasza:
Abban jobb vezetni, amiben neked kényelmesebb, jobb.
Alapvetően a lapos sarkú, vékony talpú cipőkben kényelmesebb a pedálok kezelése, de vannak akik tűsarkú cipőben, vagy gumicsizmában is gond nélkül pedáloznak.
Sőt, rutinos vezetők is használhatnak váltó cipőt, főleg nőkre jellemző, nem a tűsarkúban vezetnek, kiszállás előtt cipőt cserélnek, ha az öltözékhez nem illik a sportcipő.
2022. szept. 27. 17:44
4/9 anonim válasza:
Ammiben tudsz. Cipő-bakancs egykutya, disznótorba gumicsizmában is elvezettem friss jogsival, ha meg strandolni nem a szomszéd városba megyünk, akkor csak lelököm a papucsot és mezítláb.
2022. szept. 27. 18:19
5/9 MGéza válasza:
Megszokás kérdése, semmi másé. Nyugodtan használhatsz vékonyabb, puhább talpú cipőt is vastag zoknival ha egyébként nem tartózkodsz sokat a hidegben, autón kívül.
2022. szept. 27. 18:30
6/9 anonim válasza:
Bakancsban is lehet, nincs abban semmi. Én 99%-ban lapostalpú cipőt hordok, abban vezetek, így ha munka közben megyek el valahová a melós bakancsban, akkor a vastag talp mindig furcsának érződik, de 100 méteren belül elmúlik, hozzászokik a láb. Semmivel nem nehezebb vezetni bakancsban, csak mint mondtam, egy rövid ideig furcsa, ha nem ahhoz vagy szokva.
2022. szept. 27. 18:32
7/9 anonim válasza:
Cserecipőt tartok a kocsiban, tornacipő-szerű.
2022. szept. 28. 17:30
8/9 anonim válasza:
Attól függ mit érzel kényelmesnek, amikor tudtam hogy 650 km-re megyünk, akkor vittem váltócipőt a bakancshoz, de ha csak a 20 km-re a szomszéd faluba, arra nem szoktam vinni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!