Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Leszek valaha gyorsabb sofőr?

Leszek valaha gyorsabb sofőr?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nemrégiben kezdtem el vezetni, jogsim sem régi. Kb. 10 alkalommal vezettem eddig a munkahelyemre. Sajnos nem vagyok valami gyors, vagyis hát nem tudom megítélni. Hozzátartozóim akik régi jogsival rendelkeznek, sosem mondanak semmi rosszat rám. Viszont sok helyen olvasom, hogy; aki nem tud gyorsan menni az ne vezessen. Én igazából próbálom tartani a forgalom ritmusát, ha egyenes, jól belátható az út akkor megyek 90-el. De pld tegnap volt egy olyan pár másodperc, hogy szégyen nem szégyen de 50-el mentem lakott területen kívül. Még sem sötét nem volt, de már világos sem. Szakadt az eső. Hegyvidéki, kanyargós, ráadásul nagyon rossz minőségű út. Nem fékeztem hirtelen, viszont láttam a veszélyes kanyar táblát ezért szépen elengedtem a gázt, hagytam 50-re lassulni az autót, ugyanis én nagyon rossz látási viszonynak ítéltem meg a tegnapi időt így este felé. Illetve sűrű volt a szembe forgalom is. Sosem vezettem még ilyen időben. Nem pánikoltam be, nem csináltam semmit hirtelen. Én nagyon büszke voltam magamra, hogy hazatudtam vezetni, de amikor olvasok ilyen kommenteket akkor annyira elmegy az önbizalmam. Lehet, hogy nem is vezetek jól, lehet, hogy túl lassú vagyok? Amint végeztem azzal a kanyarral szépen vettem felfele a forgalom ritmusát, nem akarok senkit akadályozni a lassan haladással.

Szerintetek fog javulni ez a dolog? Más is így kezdte, vagy csak a kommentekben, meg gyakorin csúcs vezető mindenki? Amúgy nagyon szeretek vezetni. Jó lenne tapasztalatokat olvasni, más is érzett hasonlóan? Valaki maradhat örökké lassú, vagy a rutinnal ez elmúlik általában? Köszönöm ha elolvastad

2022. szept. 26. 10:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Sötétben esőben vagy ködben vezetni talán a legrosszabb kombinációk, erős figyelmet igényel a helyzet. Helyes, ha a biztonságra törekszel. Aki utolér, az meg majd megelőz és csók. Majd látod az 50 méteres látótávolságú sűrű ködben is, hogy 80-al húznak el melletted és nem érted, miért száguldanak. Nyugi, ők sem tudják.

"Szerintetek fog javulni ez a dolog?"

Ha nem vagy totálisan kétbalkezes, akkor egyérteműen igen. Én kopaszként, mikor először vezettem egyedül, szinte be voltam tojva, még egy telefonoszlopnak is nekitolattam :)

"hogy hazatudtam vezetni"

Ez a legfontosabb.

2022. szept. 27. 22:36
 12/14 A kérdező kommentje:
Utolsó az miért fontos, hogy kopasz vagy? Csak kíváncsiságból 😊😃 tényleg az vagy? Köszi a választ.
2022. szept. 28. 07:52
 13/14 anonim ***** válasza:

Hepehupás, kanyargós úton ítéletidőben úgy kell vezetni, hogy elsősorban biztonságos legyen. Aki ilyen helyen 90-nel megy, az vagy szerencsés vagy az árokban landol.

Egyébként ha előttem senki, utánam senki, én is lassabban szoktam menni, ahogy kényelmes. Ha meg forgalom van, akkor gyorsabban, hogy ne tartsam fel a többieket. Persze van, aki akkor is kielőz majd, ha 100-zal mész 90 helyett, az ő bajuk.

2022. szept. 28. 21:24
 14/14 anonim ***** válasza:
Mindig úgy kell vezetni, ahogyan neked biztonságos. Az ész nélkül száguldozás sokkal veszélyesebb.
2022. szept. 29. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!