Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Átlagosan mennyivel szoktatok...

Átlagosan mennyivel szoktatok menni sötétben?

Figyelt kérdés

-milyen vidéken, útvonalon jártok (hegyvidék pl)

-vadveszély van-e felétek?

-jó az út minősége?

-sok a beláthatatlan kanyar?

2022. szept. 18. 10:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%
Az út és látási viszonyoknak megfelelően választok sebességet.
2022. szept. 18. 10:24
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Motorok, üresek az utak, tipikusan 250 fölött.
2022. szept. 18. 10:25
 3/14 anonim ***** válasza:
69%

Nem szoktam nézni, hogy sötétben mennyi az átlagsebességem, de akkor legközelebb majd lenullázom az átlagsebességmérőt sötétedéskor.

- sokfelé járok Európában. Síkság, város, hegyvidék, tengerpart stb.

- Az állandó lakóhelyem környékén vannak vadveszélyes utak, igen.

- vannak rossz és jó minőségű utak is.

- vannak beláthatatlan kanyarok is. Az Alföldhöz képest sok, egy magashegyi szerpentinhez képest kevés.

2022. szept. 18. 10:48
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
-Dimbes dombos vidék, sokszor beláthatatlan út, sok a vad de szerencsére még nem találkoztam velük vezetés közben, az út minősége első osztályú. Ha tehetem akkor nem vezetek sötétben csak ha nagyon muszáj, mindig is utáltam.
2022. szept. 18. 10:51
 5/14 A kérdező kommentje:

"Nem szoktam nézni, hogy sötétben mennyi az átlagsebességem, de akkor legközelebb majd lenullázom az átlagsebességmérőt sötétedéskor."

Lehet nem jól fogalmaztam, bocsánat. Azt hittem érthető mire gondolok. Köszönöm.

2022. szept. 18. 11:06
 6/14 anonim ***** válasza:
79%

51-es főút, Budapest - Dömsöd szakaszon éjszaka vezettem párszor (23:00 és 2:00 közötti időszakban), üres az út, nem egy vadveszélyes terep (előfordulnak, de nem jellemző), illetve teljes mértékben ismerem az utat. Itt ilyenkor is tartom a 100-105-ös sebességet.

Ellenben egy ismeretlen úton nem mennék magabiztosan ennyivel, ott olyan sebességet választanék, hogy bármilyen ismeretlen kanyart stb. biztonságosan le tudjak reagálni.

2022. szept. 18. 11:19
 7/14 anonim ***** válasza:
97%

Mindig annyival, amennyivel biztonságosnak érzem a vezetést.

Egészen más ismert utakon, kivilágított utakon, autópályán, stb., mint pl. ismeretlen erdei utakon, esőben, hóban, stb.

2022. szept. 18. 11:21
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy én vagyok túl kocka, de nem, őszintén szólva, most sem értem, hogy mi a kérdés lényege.

Számomra nem derül ki, hogy az "átlagosan" itt mire vonatkozik.

Mindig olyan sebességgel megyek, ami az adott körülmények között biztonságos. Nem tartom számon és nem vonok átlagokat, ahogy szerintem senki sem.

De esetleg írd le kommentben a saját válaszodat a kérdésre, hogy tudjuk, hogy milyen választ vársz.

2022. szept. 18. 11:29
 9/14 A kérdező kommentje:
Én pl. hegyvidéken közlekedem, nagyrészt hajnal 4-kor indulok otthonról. Kanyargós az út, és elég rossz a minőség is. Vad veszély (tényleges), tábla. Én itt nem merek 60-nál többel menni, bár gyakorlatilag a fél útszakasz le is van korlátozva. Én 60-at érzek biztonságosnak éjjel/hajnalban/sötétben.
2022. szept. 18. 11:48
 10/14 A kérdező kommentje:
Persze megyek 80-al is, ha síkabb beláthatóbb terepen hajtok.
2022. szept. 18. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!