Elég bizonyíték pusztán a rendőr állítása arra, hogy valaki nem volt bekötve? Megáll a bíróságon ennyi "bizonyítékkal" az ügy?
Figyelt kérdés
Nem ismertem el mert be voltam kötve és csak otthon olvastam el a papírt, ott szó nincs arról, hogy mikor levillogott be voltam kötve és a rendőr ezt látta csak azt kifogásolta mikor kötöttem be magam mert ő bizonyos helyről még nem látott bekötve és én utána köthettem be magam mire levillogott. Felvétel nem készült a papír szerint. Véleményem szerint pénzbeszedésre kényszerítik őket de ez akkor is tisztességtelen. De azért ugye érdemes kitartanom, járkálnom rendősrségre, bíróságra mert nem fognak neki igazat adni végül??2022. szept. 12. 20:53
1/10 anonim válasza:
Ő is nagyon jól tudja hogy 10 ezer forint miatt nem fogsz bíróságra járkálni…
2/10 A kérdező kommentje:
Pontosan szeretnék érvényt szerezni az igazságnak de nyilván munkaidőben a belvárosba járkálni több ízben akkor szeretnék ha tudom, ez nem elég egy ilyen ügyben. Nem az lesz végül, hogy kivettem a szabit/kat, kifizettem a parkolásokat, kiültem az órahosszákat és végül úgyis a pofámba hazudhatnak és igazat adnak nekik. :(
2022. szept. 12. 21:12
3/10 anonim válasza:
De, elismerted. Mivel aláírtad és kifizetted.
Ha nem ismerted volna el a szabálysértést, akkor feljelent.
Az hogy te mit, mikor, hol olvastál el, már senkit nem érdekel.
A bírót sem.
4/10 A kérdező kommentje:
Nem ismertem el és nem fizettem, kaptam róla papírt is amin alá kellett húznom, hogy nem ismerem el, így igen ő feljelent, ezt tisztáztuk is.
2022. szept. 12. 21:25
5/10 anonim válasza:
Most komolyan egy 10e ft-os bírság miatt járnál bíróságra? Ennyire sok a szabad időd? Ekkora macerát a nyakadba vennél? + Ha fel is jelentett még a bírság is lehet emelkedik
6/10 anonim válasza:
Azt jó ha tudod, hogy ha a bíróságon nincs tanú és csak a te szavad áll a rendőrrel szemben, akkor a rendőrnek lesz igaza. Mert neki nem érdeke hazudni.
7/10 anonim válasza:
Egy rendőrrel szemben lehet okoskodni, de ha kettő mondja ugyanazt, akkor automatikusan nekik van igazuk, és többnyire nem egyedül dolgoznak.
8/10 anonim válasza:
Egy rendőr vs. egy civil esetén gyakran hajlik a bíró a hivatalos személy felé.
Ugye ilyenkor jön az eső utáni köpönyeg, miszerint de jó is lett volna ha van kamera az autóban (előre/hátra/utastér).
9/10 anonim válasza:
Szerintem ez bukta. Pont en is a kameran gondolkodok amit elozo irt. Tul sok az ilyen bemondasos bizonyithatatlan bunti. Es mintha meg is szaporodtak volna vinni kell a kvotat szerintem is, ez is benne van ezekben a sztorikban. Es emiatt igenis nagyon jo oka van a rendornek hazudni kedves 6-os, a rendszer teszi oket erdekeltte a minel surubb birsagolasra sajnos.
10/10 anonim válasza:
Miért nem egy ügyvéddel/ közlekedési jogásszal beszélsz? Amennyire divat manapság a kivagyiskodás, még pro bono is elvállalja egy a 2 perc hírnévért az ATV-n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!