Létezik, hogy ledudálnak, ha a kanyarodósávban állok? Mit hibázhattam el?
A teljes képhez hozzátartozik, hogy össze lehet akadni izgága fåsz sofőrökkel, akiknek semmi sem jó.
Indexelve 25 km/h tempóval parkolóhelyet keresek szűk egysávos egyirányú úton - dudál. Állok a villamos fedezőjelzőjénél, ami piros - dudál. Nem hajtok át a kereszteződésen , mert torlódik a túloldalon a forgalom - dudál. Tudom, hogy szar lesz az út mindjárt, lelassítok - dudál.
Ilyenekkel időről időre össze fogsz futni. A fentiek nálam kb fél év napi szintű vezetés alatt gyűltek össze , ami nem sok szerencsére, de azt garantálom, hogy egy érthető modon óvatos kezdő vezető ennél jóval több ledudálást kap.
Az nem lehet, hogy azért dudáltak le mert az a kanyarodó sáv automatikusan egy olyan sávra vezet ki amely csak a kanyarodóknak van kialakítva és onnan kellett volna besorolni a főútra?
Sok ilyen van és kezdőként én is benéztem néha.
Csak tipp, de gondolom ő már jóval előbb látta, hogy nem jön senki szembe, ezért nem értette, hogy miért álltál meg.
De ha megmutatod a helyszínt, akkor lehet, tudunk okosabbat mondani.
Azt írtad, nem állt senki mögötted a kanyarodó sávban.
Miből gondolod, hogy neked dudáltak.
Tudod honnan dudáltak?
A leírásból semm nem derül ki arról, hogy esetleg rossz helyen álltál, de ha mögötted nem volt senki a sávban, rejtély kinek voltál útban, lehet nem is neked dudáltak.
11-es nagyon jól írta!
Kérdező, neked azt tanácsolom, hogy egyelőre inkább akkor vezess, amikor kicsi a forgalom. Nemcsak könnyebb vezetni, de aki akar, könnyebben meg tud előzni, kevesebb lesz másokkal az interakciód, így eleve kisebb eséllyel kerülsz konfliktusba is.
Lehet nem indexeltél, vagy túl későn indexeltél, vagy túl lassan közelitetted meg a kanyarodósávot hosszan előtte indexelve.
Ezek mind idegesitő dolgok lehetnek a többi közlekedők felé, amikkel lassitod a forgalom ritmusát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!