Mi volt az eddigi legnagyobb hibázásod vezetés közben?
'88 óta volt már jópár eset. (De azért sokszor annyi ember hibáját kivédtem már, mint ahányszor miattam kellett valakinek szentségelni.)
Egy emlékezetes történet: még régebben, mielőtt lekorlátozták 90-re a kamionokat, elkezdtem egy 70-80-nal haladót előzni a 3-as út kissé emelkedős szakaszán 1200-as Ladával. Mikor melléértem, ő is elkezdte nyomni neki, hogy ne előzzem meg. Alig volt forgalom, úgyhogy nyomtam neki én is, hogy tán csak megunja. Már elég gyorsan mentünk, mikor hirtelen szemből is felbukkant egy kamion. Dudált folyamatosan, én meg úgy gondoltam, hogy amit előzök, majd a fékre lép, hogy beengedjen, úgyhogy ha én is fékezek, akkor szépen ott fogunk majd állni egymás mellett, ezért inkább tovább nyomtam neki, immár padlóig. De a kamionos is. Szerencsére a 3-as út ott olyan széles, hogy szépen, gyakorlatilag veszélyes közelség nélkül elfértünk 3-an egymás mellett. Egy szűk úton végem lett volna.
Az már elég sokszor előfordult, hogy az A-oszlop miatt nem vettem észre időben gyalogost vagy autóst. Egy széles oszlop (pl. Dobloban) simán kitakar még egy oldalról érkező autót is, ha pont olyan sebességgel érkezik, ahogy az oszlop által kitakart terület is halad odébb. Mindig előre szoktam hajolni egy pillanatra a rosszul belátható helyeken, hogy csökkentsem a holtteret, de néha pont ez a mozdulat az, ami miatt valaki a holtterembe kerül. Szerencsére, eddig mindegyik esetet megúsztam fékezéssel, utána persze integethettem, hogy bocsánat.
Véletlen:
Itt benéztem ezt a lámpát. Egyszerűen elkerülte a figyelmemet. A mellettem ülő "vigyázz, mit csinálsz?!" felkiáltására vettem észre. Nagyjábol a sávozott rész végénél álltam meg, némi guminyomot hagyva, nem lógtam át a szembesávba, de valószínűleg nagyon megijedt a szembejövő.
Szándékos:
Ma már nem tenném, de az 1990-es években még menetrögzítő kamera, okostelefon nemigen volt, meg azóta már öregebb is lettem egy csöppet. M3 autópálya, Heves megye, útban Pest felé. A 89,9 km/h sebességgel haladó kamiont próbálta előzni a 90,1 km/h-val haladó, aztán a helyzet valahogy stagnálni kezdett, csak ahaldtak fej-fej mellett, percekig. Kb. a második percnél elszakadt a cérna, és a leállósávban leelőztem őket, majd visszasorolva a belsőbe (nem satuféket nem, mert nem akartam öngyilkos lenni) szép simán kigurulásos lassulással "visszatoltam" a másik kamion végének a vonaláig. Ha nála is elszakad a cérna, akkor ezt most nem írom ide valószínűleg.
#14 vagyok, épp csak a link maradt ki a helyszínről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!