Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az nagy gáz, ha többet tanulta...

Az nagy gáz, ha többet tanultam itt tőletek, mint az oktatótól anno?

Figyelt kérdés

A jogsim van egy pár éves, sajnos sokáig nem volt alkalmam vezetni. Az oktatóm nagyon sokat veszekedett velem, bár sikeresen letettem a vizsgát végül. Most lett autóm, és nagy nehezen rávettem magam, hogy vissza üljek az autóba.

Én köszönöm nektek a rengeteg segítséget, nagyon sok remek sofőr van itt. Tudom, cikinek hangzik, meg nevetségesnek is, de én nagyon-nagyon sokat tanultam itteni válaszokból. Gyakorlatilag olyan vezetéstechnikai tanácsokat kaptam, amiket hiába tettem fel az oktatónak, érdemben sosem válaszolt (pl. előzés, túl az alapvető szabályokon).

Ez normális dolog, hogy az itteniek jobban értik a kérdésem mint egy oktató akinek ez a szakmája?

2022. júl. 20. 19:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
53%

Normális. Én is sokat bújtam a netet, videókat nézegettem amíg vezetni tanultam.

Az oktató dolga néhány 10 óra alatt megtanítani az alapokra. Nem igazán érdekelt a személyisége, nem randizni mentem. Alig vártam, hogy sikeres vizsga után magam vezethessek.

2022. júl. 20. 19:50
 2/17 anonim ***** válasza:
83%

Örülünk, hogy tudtunk segíteni. Alapvetően ez az oldal célja, de sajnos rengeteg a troll. Szerencsére nem mindegyik oktató ilyen, de ezek szerint neked sikerült kifogni egyet.

Balesetmentes vezetést!

2022. júl. 20. 19:52
 3/17 anonim ***** válasza:
61%
Bizony,sok oktatónak nem ártana,ha ide jönne gyakorolni,mielőtt a tanítványainak adná át a tudását.
2022. júl. 20. 20:19
 4/17 anonim ***** válasza:
92%

Nem gáz. A gáz az, hogy hányan nem tanulnak az oktatótól, és még ide sem jönnek, sem máshova.

A gáz, ha valaki fel sem ismeri, hogy hiányosak az ismeretei és eszébe sem jut bepótolni azokat.

2022. júl. 20. 21:16
 5/17 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon sok oktató van, aki nem alkalmas arra, hogy tanítson és kb. egy taxisofőr színvonalán van.
2022. júl. 20. 21:39
 6/17 A kérdező kommentje:

De higgyétek el, hogy nagyon sok olyan dolog volt amire nem tudott választ adni. Illetve mindig jött azzal, hogy olvassam el újra a kresz könyvet. De nem érti meg, hogy nincs minden a kresz könyvben. Mármint nincs leírva az, hogy bizonyos manővereket hogyan, milyen technikával kell végre hajtani. Pl. gondolok itt ilyenekre, hogy kerékpárost kereszteződésben vagy előtt nem előzök, mert nem vágok be elé, mert abból baleset lehet. Fő útvonalon sem. Nem csináltam ilyet, csak olvastam itt ilyen kérdést. És gyönyörűen elmagyarázták páran, hogy ilyenkor milyen módon kell cselekedni lépésről lépésre, példákat felhozva, mikor mit lehet, mikor teljesen balesetveszélyes. Nyilván egyszerűen nem vágsz be elé és kivárod míg elhagyja a kereszteződést. Egyszerű. De egy olyan valakinek, aki sosem fogott még kormányt de egyből forgalomba megy, annak hasznosak ezek a dolgok.

Nem csak nekem vannak ilyen tapasztalataim oktatókkal kapcsolatban. Van olyan barátom, aki szintén az éb oktatóm mellett bukott meg 3*, most mentőzik, meg betegszállítózik, évek óta.

Tényleg felnézhetnének néha ide, mert gyakorlatilag minimálisat tanítanak meg abból amit tényleg kellene.

2022. júl. 20. 21:54
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
Igen, gáz. Nagyon. Itt mondanak akkora baromságokat, hogy ha te a tudásod nagy részét itt szedted fel, akkor komoly veszélyforrás vagy az utakon
2022. júl. 21. 07:29
 8/17 A kérdező kommentje:
Utolsó, ki tudom szűrni a hasznos válaszokat, illetve utána nézem (könyvben stb) hogy valóban úgy van-e. És persze nem csak erre hagyatkozom, sokat tanulok hozzátartozóktól is. Szép napot mindenkinek.
2022. júl. 21. 07:58
 9/17 anonim ***** válasza:
0%
Akkor mégse innen tanultál...
2022. júl. 21. 08:36
 10/17 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy mindent innen tanultam. De vannak itt olyan válaszolók, akik tényleg olyan hasznos dolgokat írnak, ami amúgy eszembe sem jutna. És aztán tényleg a közlekedésem során szépen eszembe jutnak ezek a dolgok, felismerem, hogy itt olvastam.
2022. júl. 21. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!