Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ez tényleg megengedett és...

Ez tényleg megengedett és rendőr se szólhat érte?

Figyelt kérdés
3 napja az házam előtt tette le pár házabb feljebb lakó seftelő a kocsiját. Akksi lemerült, gondolom benzin sincs benne. Pont itt ragadt le, lehúzott ablakokkal napozik a kocsi, foglalja az út szélét, ráadásul le se tolta az útról hogy legalább a kocsi jobb fele lenne az árokban, mert nem magas az árok. Szóval itt kerülgetik buszok, kamionok és esze ágában sincs elhúzni. Én meg épphogy ki tudok tőle állni a saját udvaromból. Miféle törvény ez, hogy lerobbant kocsit lehet az út szélén parkoltatni engedély nélkül? Vidéki községben élek. Ötleteket tudtok adni kinek kellene szólni ilyen esetben?
2022. júl. 20. 13:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
77%

Aha. tehát akkor fizikailag ki lehet állni, nincs akadályozva. CSak ő az idős kora miatt nem áll ki, mert kb. kamionnyi helyre lenne szüksége.

Ez nem akadályozás a KRESZ szerint.

Amúgy bájos, hogy full tudatlanként te ostorozol másokat.

Elég lett volna fellapozni a KRESZ megfelelő passzusát.

2022. júl. 20. 15:18
 12/22 A kérdező kommentje:
Fel se fogod mi a szitu, az a baj veled. El tudod képzelni milyen egy szűk utca? Ahol megállt egy kocsi és nincs elég helye a kocsinak hogy koccanás nélkül le tudjon állni a hídról, mert ugye udvarról kiállni nem tud úgy hogy ne tegyen egy félkörívet. Se jobbra szedve, se balra nem tud kiférni, én meg épphogy kiférek.
2022. júl. 20. 15:34
 13/22 anonim ***** válasza:
81%
És nincs szája a néninek, hgoy szóljon a szomszédnak???
2022. júl. 20. 15:35
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem kéne ennyire ekézni a kérdezőt. Teljesen életszerű, hogy a 78 éves nem mer kiállni, és 3 napig nem megy autóval sehova.

Viszont szerintem jelentsd be te, hogy nem tudsz kijárni. Kijönnek, megnézik, azt mondják, hogy azért ott nehezen, de ki kell tudnod járni. Viszont ő észre fogja venni, hogy rendőrök jártak ott, és talán észbe kap. Szóval büntetés nem lesz, de látja, hogy a rendőrök azért kijöttek és megnézték az autóját.

Talán lesz eredménye.

2022. júl. 20. 15:38
 15/22 anonim ***** válasza:
79%
A 4-es kommentben azt írta, hogy már volt kint a rendőrség, és rendben találta.
2022. júl. 20. 15:51
 16/22 A kérdező kommentje:
#15, hol olvastad hogy volt kint és rendben talált mindent? Azt írtam korábban voltak kint a polgármesterrel, mert a házuk előtt libasorban állt hónapokig 4-5 kocsi és bejelentették a szomszédok hogy tarthatatlan állapot, de csak szóban lettek felszólítva, azóta ezt csinálja az illető hogy az utcában parkoltatja a tragacsait hol itt, hol ott, mert már a saját háza előtt nem meri sorakoztatni, mert figyelmeztetve lett.
2022. júl. 20. 15:59
 17/22 anonim ***** válasza:
56%
egy traktorral picit odébb húzod, mert teherautóval szertnél beállni. Ennyi.
2022. júl. 20. 16:49
 18/22 anonim ***** válasza:
44%

Érdekes hogy a 78 éves szembeszomszéd akkor került elő, amikor elfogytak az érvek. Amikor valakivel itt nem értenek egyet a többiek, akkor valahogy mindig előhúznak a kalapból újabb "tényeket" csak hogy alátámasszák a saját véleményüket.

Holnap mi lesz? Szülni ment volna a 78 éves szomszéd, nem tudott kiállni, és emiatt elvetélt?

2022. júl. 20. 21:34
 19/22 A kérdező kommentje:
Érdekes hogy itt állandóan a válaszolók jobban tudják mi van a kérdezőnél. Nem érvként került elő a szomszédom, de nyilvánvalóan nem a szomszédom miatt írtam ki a kérdést, mert engem nem érdekel az ő szemszöge hogy mit gondol erről, nekem jelent gondot a kocsi hogy nem tudnak előttem megállni azok akik hozzám jönnek, pl futár, kukás stb. A szomszédom majd jelzi az önkormányzatnál hogy nem tud kiállni, de mivel 40 fokok vannak, szinte ki se jön a házból. Ahelyett hogy ilyenekbe kötsz bele, írhatnál okosba valamit, de nem, inkább ezt csinálod, mert okosat nem tudsz írni.
2022. júl. 21. 22:40
 20/22 anonim ***** válasza:

Ha szűk az utca, akkor lehet hogy tudtok rajta fogást találni. Mert meg van szabva, hogy mekkora helynek kell maradnia a kocsi oldala meg az út másik széle között. Meg a felezővonaltól mért távolságra is van megadott érték.

Keressétek meg hogy hány méter merre meddig, a kreszben benne vannak ezek a távolságok. Ha nem felel meg a távolságoknak, föl lehet jelenteni és intézkednek.

2022. júl. 27. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!