Honna tudom, hogy hogy kell kanyarodni?
Figyelt kérdés
Tehàt van velem szemben egy autó, aki balra szeretne kanyarodni, illetve èn is balra mennèk. Ilyenkor elmehetünk egymàs előtt, ès egymás mögött is? Honnan tudhatom, hogy a màsik fèl, hogy szeretne kanyarodni?2022. júl. 11. 17:44
1/8 anonim válasza:
A régi szabályozás az volt, hogy a képzeletbeli középpontot megkerülve kell menni, az újabb meg azt, ha a hely geometriája megengedi, akkor egymáshoz képest jobbról. Mindkettő él jelenleg, és ez így nem jó.
Nincs más lehetőség, mint szempontaktus, és figyelni a másikat.
Egyik fél se akarja az akaratát ráerőszakolni a másikra, nincs alá-fölé szerep, de valahogy meg kell oldani. Jó volna egyszerűbb és bölcsebb választ adni, de nincs.
2/8 Ékezetes billetyűzet válasza:
A gyakorlatban nem szokták az autók megkerülni egymást, hanem inkább szépen levágnak a kanyarból és bekanyarodnak nemes egyszerűséggel.
3/8 anonim válasza:
Ahol a hely engedi, ott egyszerűbb egymás keresztezése nélkül intézni a kanyarodást. Nagyobb utaknál terelősáv is fel van festve. Kisebb kereszteződésekben meg marad a keresztezés, figyelve egymásra.
4/8 anonim válasza:
Ha a kereszteződésből nem akar senki kihajtani akkor levágom egyszerűen a kanyart. Amennyiben igen akkor általában azt szoktam megfigyelni, hogy mögöttem vagy ő mögötte jönnek e többen. Ha mögötte jönnek többen akkor villantok, hogy menjen, azonban ha én mögöttem van nagy sor akkor próbálok nem megállni. Persze fokozatosan figyelem az autója mozgását.
5/8 anonim válasza:
Ezekből a jó kis kanyarlevágásokból vannak aztán a meglepődéseim - hopp egy motoros bújt elő a másik balra kanyarodó mögül, Ja itt megy át egy gyalogos, Jajj ennek “kiszöldje” van…
6/8 A kérdező kommentje:
Aúgy kedves utolsó, ha kèt pipát lehetne adni, simàn adnàm.... Pàr napja baràtom ugyan ez, vele szembe busz, ès a buszt jobb oldalán elhaladve egyenesen haladt. Ha nem adott volna nagy gàzt, telibe kap minket...
2022. júl. 12. 17:30
7/8 A kérdező kommentje:
*jobb oldalán elhaladva egy màsik autós jött
2022. júl. 12. 17:31
8/8 anonim válasza:
Megállsz és megvárod, hogy elmenjen melletted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!