Ki lenne a hibás, ha ebben a kereszteződésben az Audi a rózsaszín autóval ütközne?
Figyelt kérdés
Az Audis nem főútvonalon érkezik, a kocsisor áll mert egyenesen mennének mind, de a vasútnál piros jelzést kapnak.
A rózsaszín kocsinak elsőbbségadás táblája van.
Ha ütköznek, ki a hibás?
elvileg ilyen kereszteződésben nem lehet előzni, de a rózsaszínnek elsőbbséget kell adnia.
2022. júl. 6. 16:56
11/19 anonim válasza:
A rajzon megszakad a fekete vonal. És tessék! Ott van rózsaszínnek a stoptábla, elsőbbséget kell adnia. És ott van a záróvonal is, ami miatt nem szabad kikerülni a forgalmi okból várakozókat.
Nos, ha ütköznek, akkor szerintem osztott felelősség, mert mindkettő szabálytalan volt.
12/19 A kérdező kommentje:
Értem tehát mindkettő hibás lenne. Legjobb megvárni mindkét félnek, amíg elmegy a másik. Bár olyat még sosem láttam, hogy aki jobbra akarna menni az megvárná amíg enged a lámpa. Köszönöm szépen a válaszokat. 🙂
2022. júl. 6. 18:04
13/19 anonim válasza:
Ja, jelen esetben megcseszik mindkettőt osztott felelősséggel. Egyrészt vasúti átjáróban és közvetlenül előtte tilos előzni, záróvonalon nyilván tilos előzni. Másrészt elsőbbségadás kötelező táblánál mindig meg kell bizonyosodni róla, hogy mindenki lemond az elsőbbségéről, nem csak az elől haladó.
14/19 anonim válasza:
Egyébként a rózsaszín autósnak és az audisnak túl bonyolult feladat elkanyarodni egymás mellett?
Rózsaszín balra nagy ív, Audis jobbra kis ív. Nyilván mindketten lassan haladnak. Megoldják.
15/19 A kérdező kommentje:
Azzal nincs baj, ha pont ott találkoznak egymással ahol el is tudnak menni egymás mellett. De ha a rózsaszín szépen kihajt, már kint van a kereszteződésből, és szembe találkozik a kocsisort előző Audival, mit csinálnak?
2022. júl. 6. 22:39
16/19 anonim válasza:
Ha már a rózsaszín autó kint van, onnantól ő a főúton halad, neki van elsőbbsége, az audis tolathat szépen vissza.
17/19 anonim válasza:
Ez a kép még gyerekjátéknak is rossz.
18/19 A kérdező kommentje:
Bocsi telón nem tudtam másképpen megrajzolni, szerintem aki akarja érti ígyis a kérdésem.
2022. júl. 7. 19:04
19/19 anonim válasza:
Felénk is van ilyen kereszteződés, azzal a különbséggel, hogy a sín mindkét oldalán van egy út, szóval két helyen is előfordulhat ilyen szituáció. Meg nincs felfestés, tehát se záró-, se felezővonal. Szerintem nincs amúgy olyan nagy esélye, hogy pont összetalálkozik két kocsi, de én inkább nem előzöm meg a sort, nem sietek annyira, meg nem tudhatom biztosan, hogy nem állt-e be valaki a kereszteződésbe. Ha balra kanyarodok, akkor ki szoktam fordulni, ugye azért hagyták a helyet szabadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!