Véleményetek szerint jogos a "három csapás elv"?
Tehát ha valakinek harmadszorra veszik el a jogosítványát akkor véglegesen, örökre elveszik.
Szerintetek ez jogos?
Mondjuk akinek már harmadszorra gyűlik össze a 18 pontja rövid időn belül annak valóban el kellene gondolkoznia hogy alkalmas-e a vezetésre.
Mindenkinek joga van még kétszer próbálkozni ha a teherautójával belehajt a majálisban a tömegbe, lehet nem tünt fel neki hogy áttörte a kordont. :P
Ilyenkor csak lemossa a vért a kocsiról és visszaadják neki a jogosítványt és próbálkozhat újból... :(
A magyar jogban a három csapás nem szerepel, ez csak olyan közbeszédben használt dolog. Én nem tudok róla, hogy a közlekedésben lenni ilyen Magyarországon. Három erőszakos bűncselekmény rövid időn belüli elkövetése esetén van olyan, hogy mérlegelés nélkül életfogytiglanit kell kiszabni.
De közlekedési szabályok megsértésében valóban van olyan, hogy harmadiknál el kell venni a jogsit?
[Véleményetek szerint jogos a "három csapás elv"? Tehát ha valakinek harmadszorra veszik el a jogosítványát akkor véglegesen, örökre elveszik. Szerintetek ez jogos?]
Igyekeztem mérlegelni, hogy általad javasolt eljárásról kérdezel, vagy meglévő szabályzásról. A kérdést és a hozzáfűzötteket nem tudom másképp értelmezni, mint meglévő eljárás jogosságáról kért véleményt.
Magyarországon nincs ilyen; nincs olyan jogi szabályzás, hogy ha valakit harmadszorra tiltanak el a vezetéstől, akkor egyben véglegesen eltiltják. Ha lenne, akkor jogszerű, azaz, jogos lenne a szabályzásnak megfelelő eljárás.
Ha nem csak rosszul sikerült a fogalmazás, hanem az írtaknak megfelelően, szerinted meglévő „három csapás” szabályzásról érdeklődsz, akkor kérlek, írd meg, melyik jogszabályhely rendelkezik így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!