Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Véleményetek szerint jogos a...

Véleményetek szerint jogos a "három csapás elv"?

Figyelt kérdés

Tehát ha valakinek harmadszorra veszik el a jogosítványát akkor véglegesen, örökre elveszik.

Szerintetek ez jogos?

Mondjuk akinek már harmadszorra gyűlik össze a 18 pontja rövid időn belül annak valóban el kellene gondolkoznia hogy alkalmas-e a vezetésre.

2022. júl. 1. 12:09
A kérdező szavazást indított:
Jogos
Jogos, de szigorúbb szankcionálás is lehetne
Nem jogos, túl szigorú
33 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem nagyon enyhe szabályozás, én az első ittas/drogos befolyásoltság után elvenném a jogosítványt. Nevével ellentétben az nem jog, hanem kiváltság.
2022. júl. 1. 12:16
 2/15 anonim ***** válasza:
96%

Ha azt vesszük, hogy elsőre is lehet végleges, akkor nem is annyira durva.

Bizonyos esetekben én első előfordulás esetén is végleg elvenném, a tízéves felülvizsgálati lehetőség nélkül. Ezek az etikátlan, önző magatartások, a büntetőfékezés, agresszív vezetés. Nem is feltétlenül a legveszélyesebbek.

A bizonyítás nehéz, ezt elismerem. A gyorshajtás, ittas vezetés könnyebb feladat.

2022. júl. 1. 12:24
 3/15 anonim ***** válasza:
39%
Túl enyhe. Szerintem az egyik végtagját is le kéne vágni, de a delikvens dönthetné el melyiket az ötből..
2022. júl. 1. 12:33
 4/15 anonim ***** válasza:
95%

a sógorom elmebeteg, mégis volt jogsija..aztán egy busz elé vágott, sok sérült, stb...

És még ő volt feláborodva, hogy mint dildis nem kaphat jogsit.

2022. júl. 1. 13:35
 5/15 A kérdező kommentje:
#4 Ezért is kötném pszichológiai vizsgálathoz a jogsit, sok az idegbeteg az utakon.
2022. júl. 1. 13:59
 6/15 anonim ***** válasza:
91%
Én is enyhének találom. Az, hogy az első elvétel végleges lehetne, ezt így nem feltétlenül mondanám, ugyanakkor maximálisan megértem, ha valaki így gondolja. De a második elvétel abszolút végleges kellene, hogy legyen, sőt, az első elvesztése után én a ponthatárt is sokkal lejjebb vinném, úgy 5 körülre. Kaphasson második esélyt az ember, de az a második esély az táncoljon pengeélen.
2022. júl. 1. 14:24
 7/15 anonim ***** válasza:
94%

A ponthatárokon én is gondolkodtam, csak olyan formában, hogy bizonyos szabálysértések legyenek 16-17 pontosak. Ha már van neki, ugrik a jogsi azonnal. Egyéb esetben meg nagyon kell vigyáznia. Megint csak a bizonyítás nehéz.

Zebra előtt megálló autó mellett elmenni, pl. nálam ilyen lenne. Kerékpárúton, járdán közlekedni szintén.

2022. júl. 1. 14:28
 8/15 anonim ***** válasza:
94%
Nézzük meg Berki esetét, aki talán az ország leggátlástalanabb sofőrje volt az utóbbi 50 évben. Hányszor is adták vissza a jogosítványát? Ebből is jól látszódik, hogy mennyire enyhe a szabályozás. Már a legelső után örökre el kéne tiltani a vezetéstől a sofőrt, nem hogy még azon kívül 2 esélyt adni neki. Nevetséges.
2022. júl. 1. 16:47
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha a dolgok mögé is gondolsz néha akkor rájössz, hogy ez is csak üzlet

Kinek jó az ha elveszik a jogsidat és sosem fizetsz többet adód olyan dolgokra mint az üzemanyag, kötelező, szerviz, adók, orvosi alkalmassági stb?

2022. júl. 1. 17:54
 10/15 anonim ***** válasza:
19%

A hrom csapas nem erőszakos bűncselekmenyekre vonatkozik???

Amugy tenyleg, akinek 3. is elveszik a jogsit, az meggondolandó, főleg ha pontgyűjtögetes miatt, ugyan is az masszív es folyamatos szabalykerúlesre utal.

Ja, es olyan h örökre elveszik, az szerintem nem letezik, talan 10 ev meg pszihológiai vizsgalatok, ha ez utan is benevezne a versenyző, de javítsatok ki, ha tévedek.

2022. júl. 1. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!