Véleményetek szerint jogos a "három csapás elv"?
Tehát ha valakinek harmadszorra veszik el a jogosítványát akkor véglegesen, örökre elveszik.
Szerintetek ez jogos?
Mondjuk akinek már harmadszorra gyűlik össze a 18 pontja rövid időn belül annak valóban el kellene gondolkoznia hogy alkalmas-e a vezetésre.
Ha azt vesszük, hogy elsőre is lehet végleges, akkor nem is annyira durva.
Bizonyos esetekben én első előfordulás esetén is végleg elvenném, a tízéves felülvizsgálati lehetőség nélkül. Ezek az etikátlan, önző magatartások, a büntetőfékezés, agresszív vezetés. Nem is feltétlenül a legveszélyesebbek.
A bizonyítás nehéz, ezt elismerem. A gyorshajtás, ittas vezetés könnyebb feladat.
a sógorom elmebeteg, mégis volt jogsija..aztán egy busz elé vágott, sok sérült, stb...
És még ő volt feláborodva, hogy mint dildis nem kaphat jogsit.
A ponthatárokon én is gondolkodtam, csak olyan formában, hogy bizonyos szabálysértések legyenek 16-17 pontosak. Ha már van neki, ugrik a jogsi azonnal. Egyéb esetben meg nagyon kell vigyáznia. Megint csak a bizonyítás nehéz.
Zebra előtt megálló autó mellett elmenni, pl. nálam ilyen lenne. Kerékpárúton, járdán közlekedni szintén.
Ha a dolgok mögé is gondolsz néha akkor rájössz, hogy ez is csak üzlet
Kinek jó az ha elveszik a jogsidat és sosem fizetsz többet adód olyan dolgokra mint az üzemanyag, kötelező, szerviz, adók, orvosi alkalmassági stb?
A hrom csapas nem erőszakos bűncselekmenyekre vonatkozik???
Amugy tenyleg, akinek 3. is elveszik a jogsit, az meggondolandó, főleg ha pontgyűjtögetes miatt, ugyan is az masszív es folyamatos szabalykerúlesre utal.
Ja, es olyan h örökre elveszik, az szerintem nem letezik, talan 10 ev meg pszihológiai vizsgalatok, ha ez utan is benevezne a versenyző, de javítsatok ki, ha tévedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!