Ilyen esetekben miért nyomják ész nélkül a dudát egyes autósok?
Ma volt velem, hogy parkolóból tolatnék ki, látom kb 300 méterre jön egy autó gondoltam még ki férek előtte. Már éppen befejeztem a tolatást mikor látom hogy nem lassít, mikor közvetlen mögém ér satufék és hosszan nyomja a dudát.
Azóta sem tudom hova tenni. Szerinte mit kellett volna tennem, teleportálni?
Már többször láttam olyat is, hogy egymás után haladt két autó, az elől haladó ki teszi az indexet hogy be akar fordulni a hátul jövő meg ledudálja. Ezt sem értem, annyira zokon veszik hogy lassítaniuk kell mert az előttük lévő nem tud 50-90 km/órával bekanyarodni?
"De én például sohasem problémázok ilyenen fordított esetben, sőt legtöbbször ha látom hogy ég a tolatólámpája ki is engedem."
Az emberek nem egyformák. Az, hogy Te általában így állsz hozz, nem garancia semmire.
Erre megoldás a 10-es hozzászólásom. :-)
igen, az a 300 méter talán 200 sem volt, és az idegbetegnek titulált sofőr nem véletlenül dudált...
Arról már nem is beszélve, hogy a tolatásról mit ír a kresz..javaslom elolvasni.
Szóval nem kellene általánosítani..hogy jobb országokban miért nem dudálnak? Nos azokban más a vezetési kultura...
Egy csomó nyomorék még ra is gyorsít ilyenkor, ahelyett, hogy elvenné a gázt.
Ha látom hogy valaki kitolat, inkább segítem.
Rendszeresen látom párhuzamos közlekedésnél hogy valaki mellett ott a nagy hely, kb egyforma sebességgel halad a két sáv, kirakja az indexet, a másik sávban jövő meg nyom egy padlógázt (látom, hallom, nem beképzelem), városban, autopályán, autóúton is.
A másik meg ugyanezt jcsinálja, ha elkezded előzni. És az elmebeteg országúton is csinálja, ami szándékos közúti veszélyeztetés.
Én voltam aki rádudált, hát ha láttátok volna mit leszenvedett ez a nyomorult.
Egyrészt kezdjük ott, hogy kurvára nem 300 méterre voltam, maximum 100 méterre. Aztán mire elkezdted kitolni a seggét a kocsinak, már alig 50 méterre voltam és bizony fékeznem kellett hirtelen mert azt hittem megvársz míg elmegyek és nem számítottam rá, hogy kijössz. Aztán meg kiszálltál az autóból miközben félig ki volt tolva a segge és visszarohantál az üzletbe, én meg nem fértem el mert szűk volt az utca és a másik oldalt is parkoltak és ezért dudáltam rád.
Engem pár napja azért dudált le egy kedves hölgy mert nem kerültem ki a biciklist, mert szemből jött egy kamion és egy autó is, később pedig ugyan ez a hölgy azért mert megálltam a piros lámpánál 🤷♀️ valószínűleg késésben volt és megérte volna neki szembe menni a kamionnal és athajtani a piroson, de engem megelőzni már nem.
Egy fél éve pedig azért lettem ledudálva mert a korforgalomba nem mentem be mikor sorba jöttek az autók. Rá pár napra én voltam a kb8 a sorba ugyan annál a körforgalomnál az egyik jó szándékú autós a korforgalomba lelassított így 1-2 autó be tudott menni a mögötte lévő teherautós pedig szépen fogtamagat és neki állt megelőzni a korforgalomba.
Ez szerintem ilyen esetekben egyszerűen csak emberi türelmetlenség és böszmeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!