Ilyen esetekben kié a felelősség?
Céges autó rossz műszaki állapota miatt baleset törtnik. Sofőr szólt a hibáról, de nem történt semmi. Ebben az esetben ki a felelős? 100%ban a sofőr?
Másik kérdés: rossz műszaki állapot miatt a sofőr megtagadja a munkavégzést, de nem rugják ki, de nem is javítják a hibát, olyankor mi van?
Sajnos ebben a helyzetben vagyok. Közös megegyezéses kilépő papírt nem fogok alaírni, azt akarom hogy írják bele az okát ami miatt kirugtak. Fel akarom jelenteni a céget, mert nagyon rosszindulatúak voltak és ezzel veszélyeztették mások életét.
Köteles vagy meggyőződni az autód műszaki állapotáról elindulás előtt.
Nincs több mondanivalóm, mert egyértelmű.
2-es, nem egyértelmű.
A KRESZ azt mondja, hogy a sofőr nem indulhat el, a cég meg nem engedheti elindulni ezzel az autóval.
Tehát osztott felelősség!
ide illik talán az a mondat is amit én szoktam mondani:
"Ha egy munka veszélyt jelent saját, vagy mások életére, a munka folyamatot meg KELL tagadni"
(és itt oda szoktam mondani a főnökömnek, hogy egész nap veszélyben érzem magam :) )
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!