Ez a fajta "Nem érdekel, csinálja" mentalitás, jobbá tesz egy sofőrt?
Egy barátom szokott hozni vinni kocsival. (nekem most lesz még meg a kresszem) És egy ideje figyelem, hogy sokszor befurakodnak elé, nem adnak elsőbbséget, stb. Ő meg full nyugiban van. Hallgatja a zenét, mosolyog rajta. Ma megkérdeztem tőle, hogy nem zavarja-e? Amire azt mondta, hogy ez kicsit olyan mint az élet. Van egy probléma, azt meg kell oldani. Ha más nem akkor nekem kell megoldanom. Ha elkezdek kattogni, örjöngeni, attól nem leszek se boldog, se előrébb, a probléma meg fent áll. Ha pedig valaki f.Sz akkor csinálja, de ne előttem. Ha meg be akar furakodni, akkor befog, ha nem elém, akkor az előttem lévő elé. És más oldotta meg a problémát.
Ha valaki élvezi a vezetést, akkor tényleg nem érdekli az ilyen "kis apróság" ? Ti hogy vagytok ezzel? Mennyire szerettek vezetni, és miért vezettek?
Néhány kirívó veszélyes esetet eltekintve én is leszarom.
Sokszor lemondok az elsőbbségemről, haladjon mindenki, nem teszek keresztbe a motorosoknak, bicikliseknek sem, elfogyó sávból, vagy lassú forgalomban mindig beengedek 1 kocsit magam elé.
Aztán van amikor csak a defenzív vezetésemen múlik, hogy nem lesz baleset, akkor nyilván dudálok és anyázok. Meg aki a kanyarodósávon akarja végigelőzni a sort, az azért nem szokott visszaférni elém.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!