Rosszul csináltam? Meg kellett volna állnom?
Ha nincs ott a tábla, akkor jobbkezes. Írni kell az út kezelőjének (önkormányzat), addig pedig megadni az elsőbbséget.
Ha pedig hibázol, akkor vond le a következtetést és a tanulságot, majd menj tovább és ne rágódj rajta soha többet!
A lépj továbbal egyetértek. A leírt helyzettel az a baj, hogy a lassítással még rontottál is. Ha változatlan sebességgel haladsz, akkor a másik látja, hogy elhaladsz előtte. Nem akarja összetörni a kocsit, tehát megáll, vagy lassít. Persze előfordulhat, hogy beléd romból.
Ám a lassításod alapján okkal hihette, hogy megadod neki az elsőbbséget, de azt nem tudja, mi mozog a fejedben. Te tudod, hogy szándékodban volt megállni, a másik viszont nem.
Nem kellene átmenni személyeskedésbe, és lehülyézni valakit aki kérdést ír ki, és bevallja, hogy benézte a dolgot. Rajtam kívül egyébként sofőr nem létezik, aki oda benézne. Tudom, hogy az út mérete, milyensége nem játszik jobb kéz szabály ellen, de az a tábla most, hogy jobban belegondolok nem véletlenül volt ott. Ez egy nagyon hosszú utca, forgalma is van szépen, temető mellett is elhalad, bolt, trafik, vasútállomás, minden. Rengeteg apró kis bekötő utca torkollik bele. Mindenhol kint van a tábla.
De akkor is megkellett volna állnom igen. Viszont nonszensz, hogy kiírok egy kérdést, és egyből levagyok hülyézve. Azért ha annyira hülye lennék, lett volna már pár bakesetem. Elég sok esetben pont nekem köszönhetően nem lett az. Mert ha hibázok is felvállalom, és soha többé nem követem már el ugyanazt. Illetve anyádozás, meg hülyézés helyett segíteni próbáltam mindig a forgalmat. De itt a gyakorin mindenki profi sofőr tudom, aki 30 éve soha nem nézett be semmit sem az életben. És lassan nekem kell elnézést kérnem amiért ki mertem írni a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!