Büntettek már meg valakit ebben az országban azért mert amikor megállt a forgalom az autópályán akkor nem hagyott helyet a biztonsági folyosónak?
"de még nem sikerült a többségnek elsajátítani a dolgot"
A többségnek még a rendes parkolást sem sikerült majd 100 év után.
5: a leállósáv a műszaki hibás autóknak van, ha pont elállja egy műszaki hibás autó, akkor az blokkolná a rendőr/mentő/tűzoltó útját. Ezért találták ki a biztonsági folyosót.
Amúgy 2012 óta Magyarországon is a kresz része.
Mellesleg autóúton is alkalmazandó, ahol nincs feltétlen leállósáv.
Az azonos irányú forgalom számára két vagy ennél több forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton kialakult forgalmi torlódás esetében - a (4) bekezdés b)-e) pontjában meghatározott járművek akadálytalan továbbhaladásának biztosítása érdekében -
a) a belső (bal szélső) forgalmi sávban közlekedőknek szorosan a forgalmi sáv bal szélére kell húzódni,
b) az egyéb forgalmi sávokban közlekedőknek a forgalmi sávban a lehetséges mértékben jobbra kell húzódni,
és - ha az így kialakuló „folyosóban” történő biztonságos elhaladás azt szükségessé teszi - a forgalmi sávokat kijelölő terelővonalak átlépésével kell haladni és megállni.
Ez áll a kreszben
Atyaég, ennyien nem tudják, hogy ez a szabály? Ez egészen elképesztő. Azt hittem, sima beleszaràs miatt nem alakítanak mentősávot idehaza szinte sehol...
De akkor gondolom a vészvillogót működtető gyermekszállítás táblával ellátott busz mellett is agy nélkül elsuhantok és csodálkoztok a masszív csekken, ha Gyermekek tábla mellett 56-tal téptetek el. Nem árt frissen tartani azt a KRESZ-tudást...
Csak nézd meg az itt válaszolokat. Konkrétan a többség majdnem lehülyézett, közbe ők nem tudják a szabályt.
Ezt a pár választ aranyositva, szorozd fel egy autópálya forgalmával, és máris rá jössz hogy miért nincs alkalmazva itthon.
Azért mert az emberek 20 éve letették a KRESZ vizsgát, azóta pedig életükbe bele nem olvastak, meg nem nézték, hogy mi a változás.
De "há én 20 éve vezetek nekem van igazam". Csak épp lesz*rják, hogy bizony változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!