Mi a véleményetek a mindszenti balesetről?
Megnéztem a térfigyelő kamera videóját. A kisteherautó gyakorlatilag fékezés nélkül rohant a vonat elé. Az út nyíl egyenes, kelet felé halad és mivel reggel történt az eset, a nap se süthetett a vezető szemébe, tehát a tilos jelzést látnia kellett. És mivel még nem zöldültek ki a fák, a vonatot is látnia kellett volna, mert házak ott nem voltak.
Nagyon valószínűnek tűnik számomra, hogy amolyan "átérünk még, sietnünk kell" mentalitással hajtott be az átjáróba.
Kövezzetek meg, de ilyen esetben, ha a vezető túléli a balesetet én MINDEN okozott kárt rávernék. A vonatban, a vasúti műtárgyakban keletkezett kárt és a megsérült utasok összes kórházi kezelésének díját is.
Én azt is kétlem, hogy arról a sebességről a vasúti átjáró utáni kereszteződésben meg tudott volna állni. Ezért nem zárnám ki azt a lehetőséget sem, hogy rosszul lett a baleset előtt.
"Kövezzetek meg, de ilyen esetben, ha a vezető túléli a balesetet én MINDEN okozott kárt rávernék. A vonatban, a vasúti műtárgyakban keletkezett kárt és a megsérült utasok összes kórházi kezelésének díját is."
Szerintem ha tényleg nem rosszul van, akkor azzal tudattal élni, hogy 5 ember halálát okozta, sokkal nagyobb büntetés, mint akármekkora anyagi büntetés. Persze itt magamból indultam ki, lehet, hogy másnál ez mindennapos dolog.
Aki nem látta volna a balesetet:
Lehet bármennyi baleset sajnos sosem tanulják meg az emberek, hogy vasúti átjárót alapból úgy kéne megközelíteni, hogy független attól hogy van-e lámpa, működik-e a lámpa stb még mindenképp meg tudjon állni mielőtt a sínekre érne.
Ha már a síneken van, onnantól kezdve meg már csak a szerencsében bízhat, de az biztos, hogy a fizika a vasúti szerelvény oldalán áll.
Honnan veszed, hogy nem volt sorompó?
Volt fénysorompó, és jól is működött, ez bebizonyosodott.
Szerintem megszokásból ment, ismerős helyen, és hozzá volt szokva, hogy soha nem jön a vonat, ezért nem nézett rá a fénysorompóra. Mondjuk, mert a többiek beszélgetésére figyelt, vagy valami.
Hát, nem tudom, milyen megszokás volt az, mert azon a vonalon rendszeres forgalom van, még a 2007-es és 2009-es vonalbezárások sem érintették.
Mert persze, nálunk is van olyan átjáró a városban, ahol kb. senki nem nézi a fénysorompót (pedig összesen 7 is van), node az egy olyan ipravágány, ahol 20 éve járt utoljára vonat és még fénykorában is jelzőőrrel, 5km/óra sebességgel haladt a vonat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!