Okoszebrával aki már találkozott, mi a véleménye róluk? Mennyire látszódnak jól?
okos zebra?
nappal minden zebra jól látszódik
este meg a megoldástól függ, hogy mennyire jók ezek. Nem egységes.
Sötétben jobban látszik. Nappal tökmindegy.
De igazság szerint ami sokkal egyszerűbb lenne ennél az okos marhaságnál, ha két erősebb reflektorral megvilágítanák
Szürkületben el tudom képzelni, hogy látszik (nappal sajnos nem nagyon, csak nehezen veszed észre, a gyalogost előbb meglátod utána meg csodálkozol hogy miért káprázik a szemed), de ennyi erővel és pénzből szerintem már simán rakhatnának be forgalomirányító lámpákat helyette.
Összességében kisebb forgalmú helyeken lehet keresnivalója, de szerintem ez az okoszebra inkább csak a pénzszórásra jó.
#2-es na valami hasonlóra gondoltam én is:)
A helyzet az, hogy szerintem olyan picik ezek a ledek, jobb lenne, ha a gyalogost világítanák meg két oldalról és az út szélén az érzékelő tetején is világítana valami, de el tudom képzelni, hogy valami közlekedési jelzések szabályozásával kapcsolatos törvény vagy szabvány ezt akadályozza..
Pont van az utcánkban.
Tavasszal adták át, ugyan minden nap arra járok dolgozni kora reggel, de azóta nem sokszor volt alkalmam megfigyelni a működését, mert többször rossz, mint működőképes. Sötétben majdnem túl vakítóan villog (igen jó volt, mikor egyszer úgy romlott el, hogy folyamatosan villogott a fele, míg ki nem kapcsolták manuálisan), szürkületben vagy virradatkor jó a fényereje, messziről látni, de nem viszi ki az ember szemét. Nappal viszont ígysem ér túl sokat szvsz.
Összességében ilyen formában elég parasztvakításnak tartom, többet érne a jelenlegi eliosos vacakok helyett 2 erős fényű lámpa, ami bevilágítja a gyalogátkelőt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!