Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Milyen gyakrasz hajtasz még...

Milyen gyakrasz hajtasz még át az "éppen piroson"?

Figyelt kérdés
2022. márc. 27. 19:19
A kérdező szavazást indított:
Soha.
Nagyon nagyon ritkán esik meg.
Átlagos, általában csak amikor tényleg sietek.
Gyakran, igazából amikor úgy alakul mindig átcsúszok még.
24 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Soha. Szerintem mindannyiunk pontosan tudja, látta, mi történik, ha valaki nagy lendülettel "menekül" a kereszteződésből, miközben a másik picit korán szédül be lendületből ugyanoda . Borzalmas, brutális kimenetelű balesetek ezek és ezèrt nem szabad belemenni a piroson átcsúszásba!
2022. márc. 27. 20:14
 2/9 anonim ***** válasza:
95%
tudatosan soha
2022. márc. 27. 20:16
 3/9 anonim ***** válasza:
94%

Attól függ , ha villog a zöld, akkor még bőven van idő megállni a piros elött. ( pl: Ausztria)

Zöld, sárga (2 másodperc), piros. Lakott területen belül mindig sikerül megállni. lakott területen kívül nagyon figyelni kell.

Nagyon sokan a sárgán csúsznak át. Vagy a kereszteződés közepétől visszatolatnak a lámpa elé. Sok ilyet látni. (Magyarország)

2022. márc. 28. 00:00
 4/9 anonim ***** válasza:
96%
Hazudnék ha azt mondanám, hogy soha nem történt meg. Sőt. GPS 50, sárga, ó ezen még átférek kis gáz, hogy tuti sikerüljön. Nem sikerült, úgy kb. fél másodperccel azelőtt, hogy beértem a kereszteződésbe váltott pirosra. Na mondom, más is így csinálja, ez még belefér. A másik oldalt hátrahőkölő gyalogosnál azt hiszem csak én ijedtem még jobban. A kövi kereszteződésnél nyilván már bőven pirosra értem. Totál megérte majdnem elütni valakit, hogy 300 méterrel később álljak a pirosnál. Azóta mint a kisangyal mindent betartok.
2022. márc. 28. 07:01
 5/9 MGéza ***** válasza:
94%

A piros szabály valahogy úgy szó, hogyha nem tudsz vészfékezés nélkül megállni a sárgánál akkor gáz és mielőbb húzz át.

Viszont éppen piroson nem tudom hogy lehet, hiszen az előtt 2 másodperccel már jön a sárga, szóval rá lehet készülni. Egyébként is, a szabály nem azt mondja hogy pirosnál kell fékezned és megállnod, az a továbbhaladást tiltja. A sárga már "megállj!" értelmű. Éppen piroson tehát soha sem szabad, éppen sárgánál, hogy ne csattanjon beléd hátulról meg át kell menni.

2022. márc. 28. 15:15
 6/9 MGéza ***** válasza:
91%
*5 kieg: Hogy ne csattanjon beléd senki hátulról, mert besatuzol. Így helyes.
2022. márc. 28. 15:16
 7/9 anonim ***** válasza:

3: " Vagy a kereszteződés közepétől visszatolatnak a lámpa elé."

Ennek már utólag mi értelme van hogy visszatolat? Akkor már nem jön a bünti? Mert már kattant a kamera mert áthajtott a piroson, akkor mi értelme visszatolatni.

2022. márc. 28. 21:52
 8/9 anonim ***** válasza:
45%
5 éve vezetek, kb 3x mentem át piroson úgy hogy meg éppen a fejem fölött váltott arra és gyorsan mentem tehát nem tudtam volna satuzni. De igyekszek figyelni hogy idobe álljak meg és ha atcsuszok ezzel se veszelyeztessem a többi kozlekedot
2022. ápr. 6. 06:27
 9/9 MGéza ***** válasza:
Nem pirosnál kell fékezni, nagy tévhit. Ezért csúszol bele. Kivéve ugye irányzöldet, ami figyelmeztetés nélkül tűnik el.
2022. ápr. 8. 14:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!