Hogyan tanuljak meg párhuzamosan parkolni? Ahova költözök, ott csak így lehet megállni. Kép lent.
Lakást néztem, próbáltam 1 percet szenvedni 2 auto közé beállni, aztán gyorsan inkább a bolthoz álltam át. De hosszú távon ezt nem lehet.
Pofon egyszerű, csak tudni kell a technikát.
1. Beállsz a hely előtt lévő autó mellé, hogy a 2 autó vége kb egy vonalban legyen (inkább te legyél kicsit előrébb)
2. Ütközésig tekerve a kormány elkezdesz betolatni a helyre.
Amikor a külső oldali tükrödben meglátod a mögötted álló autó messzebb lévő fényszóróját (esetleg picit hamarabb, valahol a 2 lámpa között) gyorsan visszakormányzol egyenesbe.
3. Egyenesen gurulsz hátra, amíg a hátsó kerékkel a padkához nem érsz.
4. Parhuzamos pozícióba kormányzod az autót.
Alap, hogy előre menetben csak akkor próbálj beállni, ha ott van legalább két autó-hossznyi szabad hely... később elég lehet másfél is, rutin kérdése, de ha csak egy autónak elegendő a hely, oda tolatva lehet beállmi.
Tolatásnál a szabad hely előtt álló autó, és a te autód vége legyen egyvonalban, úgy biztosan nem tudsz neki menni.
Teljesen betekered a kormányt, tolatsz, amikor az autó az út szélével kb 45 fokos szöget zár be, egyenesbe állítod a kormányt, úgy tolatsz tovább, és amikor az autó vége a padkától kb 30centire van, kitekered a kormányt teljesen balra.
Így az autó eleje szépen bekaszál a parkoló helyre.
Gyakorolni kell, leírásból nem lehet megtanulni, csak egy lehetséges "mankót" írtam le, de léteznek más féle "mankók" is.
Nagyon fontos, hogy lassan csináld, figyeld a tükröket.
Gyakorláshoz keress előbb nyugis helyeket, és tudatosítsd magadban, ha jönnek mögötted, amikor te éppen tolatva állsz be a parkolóhelyre, akkor se kapkodj, meg fog állni, megvárja azt a néhány másodpercet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!