Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Előttünk várakozó autók, mit...

Előttünk várakozó autók, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Naponta többször várakoznak előttünk autók hajnaltól késő estig, főleg ilyen munkás szállítók, megállnak és 10-30 percig itt vannak (némelyik végig járatja ilyenkor, reggel 6kor a házban hallom hogy szól valamelyikben a rádió, csapkodják az ajtót, szemetelnek) nagyon zavaró.

Mit lehet tenni?

Ültessek oda két fát?

2022. márc. 3. 05:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Igen, tényleg csak úgy lehetne teljesen korrekt választ adni, ha tudnánk, melyik településről van szó, és a helyi rendeleteket átnéznénk.

Egyrészt, ahogy az előző válaszoló is írta, nem alapból tilos fát ültetni közterületre, hanem ez településfüggő lehet. Sok településen pl. semmit nem szabad ültetni, más településeken csak lágyszárú növényeket, nálunk meg bokrokat is. (Azt hiszem, a HÉSZ-ben van leírva.)

Másrészt, ha ez mondjuk város, akkor szintén helyi rendeletben tiltva van, hogy zöldterületre hajtson valaki. Akkor is, ha ez a terület már egyáltalán nem zöld, mert kijárták az autók. Nálunk erre nagyon rámennek, a közterületesek büntetnek, ha ilyen területen tudnak valakit lefényképezni.

Szóval, ennek a kettőnek kellene utánajárni. Pl. az összes helyi rendelet megtalálható a neten, át lehet nézni, vagy ha bemész a jegyzőhöz, akkor két kérdés, két válasz, és máris tudod.

Ha valamilyen növényt szabad ültetni közterületre, és az adott terület nem minősül útpadkának, akkor ültethetsz oda olyan növényt, amilyet szabad, szükség esetén karózhatod is, hogy ne járják ki.

Ha zöldterületen tilos parkolni, akkor meg csak ki kell hívni az illetékes büntető szakembereket.

De természetesen lehetséges, hogy egyik megoldás se működik az adott településen.

2022. márc. 4. 07:53
 12/12 anonim ***** válasza:

Ezzel sajnos nem tudsz mit csinálni. Ha szerencséd van, ideiglenesen vannak ott. Laktam én is olyan helyen, ahol meg az ablak előtt MC Donalds volt, aztán éjfélig ott dübörgött a kocsijával meg a maxra tekert zenéjével a sok idióta zabagép...

Idiótákkal nem tudsz mit kezdeni sajnos, el kell költözni nyugodtabb, csendes helyre, én is így tettem.

2022. márc. 4. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!