Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ilyenért miért nem jár bünteté...

Ilyenért miért nem jár büntetés, jogsi elvétel?

Figyelt kérdés

Autópálya belső sávban előzőm a kamion sort, megyek 125 körül, erre megjön mögém, villog, dudál, majd mikor lesz elég helyem sávot váltani akkor meg mutogatja a középső ujját.

Az ilyet miért nem szedik ki a forgalomból?

Nem kötelességem nekem bevágódni a kamion elé ahol gyakorlatilag satufékezhetnék mert ott a másik kamion előtte. Szerintem 2 kamion közé beszorulnom sem kotelességem. Vagy rosszul ismerem a kreszt? Arról nem beszélve hogy tudtommal 130 a max megengedett sebesség

2022. febr. 23. 07:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én alapból azt mondom, az egyértelműen szándékos veszélyeztetést kőkeményen büntetném. Jogosítvány elvétel lenne a minimum és csak és kizárólag pszichológiai vizsgálat és újra vizsgázás után kapná vissza. Többszörös visszaesőnek pedig börtönbüntetés.
2022. febr. 23. 09:40
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"Nem te döntöd el, mennyivel mehet valaki a belső sávban."

Ez igaz. A 160-al közlekedő paraszt nem döntheti el, hogy a másik mennyivel mehet a belső sávban. A KRESZ egyértelműen kimondja, hogy nincs semmi jogod a másikat veszélyeztetni, zavarni, köteles vagy követési távolságot tartani és hasonlók.

Nyilván a "takarodj előlem" szabályt mindenki ismeri, csak éppen semmi jogalapod nincsen a másikat zavarni még akkor sem, ha megítélésed szerint feltart vagy akadályoz.

Főleg, hogy a feltartás, akadályozás egy szubjektív dolog, hiszen te magad is köteles vagy felvenni a forgalom ritmusát, alkalmazkodni a kialakult helyzethez.

2022. febr. 23. 09:47
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, Kérdező! Az ilyen állatbarmok miatt érdemes fedélzeti kamerát betenni a szélvédő mögé és még hátra is. A magyar jogrend és rendőrség káprázatosságát figyelembe véve, ez a megoldás, Aztán rendszám alapján mehet a feljelentés, a rohadék ellen. Mert ez közúti veszélyeztetés szó szerint + sebességtúllépés + becsületsértés. A következő benzinkútnál meg szarrá pofozni, az kell ezeknek.
2022. febr. 23. 09:53
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
13-as vagyok. Mondjuk ki, előfordul, hogy valaki NAGYON siet, kivételes helyzetben, én is voltam már késésbe vizsgáról. De akkor is, udvariasan közelítem meg, ha a megengedett max sebességgel megy, akkor finoman villantok és ha megelőztem, elnézést kérek elakadásjelzővel. De nem majomkodok semmiképpen mögötte. Vannak vadökrök, akik kanyargós úton elvárják a határsebességet. Csak elfelejtik, hogy vannak szarvasok, őzek, meg nekem vékonyabb az abroncsom. Én ha direkt lassabban megyek kicsivel, akkor lehúzódok a másik elől, rövid index jobbra, hadd menjen.
2022. febr. 23. 10:01
 15/18 anonim ***** válasza:
96%
Mifelénk az a divat, hogy a társadalom bizonyos eltérő bőrszínárnyalatú egyes képviselői bedrogozva jogsi nélkül vezetnek lejárt műszakis autót, szabálytalanul, se index se elsőbségadás. A rendőröket meg a trafipaxban a kényelmes szombat délelőtt kiültetik, hogyha megyek a piacra és túlszaladok 50 ről 65 re, lefotózzanak, de péntek este sehol sincsenek, amikor a fülbevalós diszkópatkányok 150 nel mennek a tuningolt kocsival a sugárúton. A fekete sötét ablakos kopasz kigyúrt figurákat meg meg se merik állítani. Szánalmas.
2022. febr. 23. 10:06
 16/18 anonim ***** válasza:
80%

Hát nekem elvárásom, hogy aki 50 helyett 65 felett megy, azt lefotózzák.

Ettől függetlenül, azt is elvárnám, hogy a többi általad írt egyént is elkapják. (Én is tudom, hogy nem fogják.)

De nekem az is elvárásom lenne, hogy a kollégámnak leszakítsák a tökét. Aki középkorú fehér ember, a drogosakat szidja, de józanul még nem vezetett az elmúlt 20 évben. (Kocsival jár munkába, 40-nel halad.) Általában látványosan részeg. Két éve elkapták, fél évre elvették a jogsiját (de addig is kocsival járt általában), utána visszaadták, és most már jogsival vezet részegen.

Kérdező: az ujjal való mutogatás nem képezi a KRESZ megsértését.

Amik még valószínűleg történtek, de amiket nem említettél (gyorshajtás, követési távolság be nem tartása, stb.), azok miatt kellett volna megbüntetni. Ha foglalkozna ilyesmivel valaki az országban.

2022. febr. 23. 10:31
 17/18 anonim ***** válasza:

Az a baj, miről beszélünk, amikor a rend dicső őrei is pontosan ugyanezt teszik.

Nekem volt, hogy beleállt a seggembe előzés közben éjszaka egy autó. 140 körüli tempónál. Hozzá tenném nem tartottam fel, kisoroltam előle, akkor láttam, hogy rendőr.

Vagy egyszer mentem hazafelé M3. Akkor ért véget valami nagy focimeccs. A belső sávban nagyjából csak rendőrök meg sietősök mentek. A BMW seggében a rendőrautó a rendőr seggében az Audi, az ő seggében a másik rendőr és így 150+ tempóval.

2022. febr. 23. 10:32
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég olvastam, hogy román barátainknál bevezették az "agresszív vezetést", mint külön szabálysértési kategóriát, amiben pont iylenek vannak benne, mint a nem megfelelő követési távolság (szóval a letolás), levillogás, ledudálás, sávok közti folyamatos cikázás, szándékos megcsúsztatás, és hasonlók, amik nettó suttyóságnak számítanak jobb helyeken, emellett gyakran veszélyesek is, ráadásul nem lehet megúszni pénzbírsággal, hanem egy hónapos eltiltás is jár érte.

Szerintem ha nálunk is lenne ilyen szabály, aminek érvényt is szereznének, egyből jobban átgondolnák az erre fogékony egyének, mennyire ugrálnak, mert jelenleg a szabálysértési bírságot (ha esetleg kapnak), bal zsebből kifizetik, viszont azt már megéreznék, ha egy hónapig maradna a vicikli meg a BKV (az eltiltás hatálya alatt vezetés meg pont mostantól esik szigorúbb megítélés aló, szóval duplán fájna egy iylen...)

2022. febr. 23. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!