Ilyenért miért nem jár büntetés, jogsi elvétel?
Autópálya belső sávban előzőm a kamion sort, megyek 125 körül, erre megjön mögém, villog, dudál, majd mikor lesz elég helyem sávot váltani akkor meg mutogatja a középső ujját.
Az ilyet miért nem szedik ki a forgalomból?
Nem kötelességem nekem bevágódni a kamion elé ahol gyakorlatilag satufékezhetnék mert ott a másik kamion előtte. Szerintem 2 kamion közé beszorulnom sem kotelességem. Vagy rosszul ismerem a kreszt? Arról nem beszélve hogy tudtommal 130 a max megengedett sebesség
Nyugi, ilyen nap mint nap előfordul...bármivel is mész, a mögötted jövő érzi, hogy előtte egy olcsó kocsi erőlködik, tehát lelehet nézni..
A titok nyitja a látványos kivagyiság. Végre megmutathatja, hogy ő is valaki, megasztán úgysem tudsz utánamenni, hogy bebassz neki eggyet..ő ezt jól tudja, ki is élvezi a szitut. Amúgy nem megy sehová, de itt az alkalom, most ki, ha ő nem?
Így kerek a világ..
Na itt a baj, mert ragaszkodsz a 130-as megengedetthez. Nem te döntöd el, mennyivel mehet valaki a belső sávban.
Egy csepp kresztudás még elfér(mert a törvény magyarázata utal erre a szitura.) töltsd le ezt a részt, és olvasgasd.
Velem egyszer egy elég durva dolog történt. Előzöm a kamionsort, 135-tel megyek. A semmiből megérkezik egy sportkocsi mögém (Olyan sebességgel, hogy alig tudott lefékezni), elkezd villogni, dudálni, majd mikor vissza tudok sorolni a kamionok elé, mellém húzódik és konkrétan átbaszta a mi autónkra a mcdonalds-os üdítőjét, miközben ordítozott. Mindezt az autópálya közepén 130-as tempónál. Direkt nem írok autómárkát, és etnikai hovatartozást, de gondolom sejti mindenki..
Az ilyen retardált idegbetegektől kéne megszabadulni az utakon.
6-os, szerencsés ember vagy. Én szigorú jobbra tartó vagyok, 140 körül megyek, aztán mégis 3-ból 1-2, 50 kilométernél hosszabb autópályás menet esetén kifogok ilyen tolakodó majmokat.
Kérdező , ezek nyilván szabálytalanul közlekedők, de idehaza nincs explicite tiltva az aggresszív vezetési stílus, így csak a követési távolság miatt vehető elő az, aki így közlekedik . Az meg eléggé enyhe tétel.
Úgy látszik, hogy a mostani establishmentnek jó is ez így, egy csomó frissítenivaló van a KRESZ-ben, mégis évek óta ül rajta az illetékes minisztérium. Ha ezt előre akarod mozdítani, szavazz a változásra április 3-án!
Kérdező!
Sajnos ezért nem. Rakni kéne a KRESZ-be egy olyan szabályt, hogy aki a másikat a megengedettnél nagyobb sebességre akarja presszionálni villogással, dudálással vagy akár csak a féktávolságnál kisebb távolság tartásával, az legyen büntetendő. És ma már a sok kamerának köszönhetően utólag nagyon jól bizonyítható ki mit csinált vagy mit nem csinált.
Ugyanakkor én simán büntetném azt is, aki autópályán úgy hajt a belső sávban, hogy nem előzést vagy folyamatos előzést végez (tudom, jelen esetben folyamatos előzés volt).
Ill. az utoléréses baleseteknél ha az utolérő autó a megengedettnél gyorsabban hajtott, akkor eleve csak őt tekinteném hibásnak.
A büntetőfékezésért meg letöltendő börtönt osztogatnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!