Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ilyenért miért nem jár bünteté...

Ilyenért miért nem jár büntetés, jogsi elvétel?

Figyelt kérdés

Autópálya belső sávban előzőm a kamion sort, megyek 125 körül, erre megjön mögém, villog, dudál, majd mikor lesz elég helyem sávot váltani akkor meg mutogatja a középső ujját.

Az ilyet miért nem szedik ki a forgalomból?

Nem kötelességem nekem bevágódni a kamion elé ahol gyakorlatilag satufékezhetnék mert ott a másik kamion előtte. Szerintem 2 kamion közé beszorulnom sem kotelességem. Vagy rosszul ismerem a kreszt? Arról nem beszélve hogy tudtommal 130 a max megengedett sebesség

2022. febr. 23. 07:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%
Mert itthon ez autopalyakultura. Ezert nem is palyazom soha, inkabb kerulouton megyek mindenhova.
2022. febr. 23. 07:53
 2/18 anonim ***** válasza:
98%

Nyugi, ilyen nap mint nap előfordul...bármivel is mész, a mögötted jövő érzi, hogy előtte egy olcsó kocsi erőlködik, tehát lelehet nézni..

A titok nyitja a látványos kivagyiság. Végre megmutathatja, hogy ő is valaki, megasztán úgysem tudsz utánamenni, hogy bebassz neki eggyet..ő ezt jól tudja, ki is élvezi a szitut. Amúgy nem megy sehová, de itt az alkalom, most ki, ha ő nem?

Így kerek a világ..

2022. febr. 23. 07:57
 3/18 anonim ***** válasza:
0%

Na itt a baj, mert ragaszkodsz a 130-as megengedetthez. Nem te döntöd el, mennyivel mehet valaki a belső sávban.

Egy csepp kresztudás még elfér(mert a törvény magyarázata utal erre a szitura.) töltsd le ezt a részt, és olvasgasd.

2022. febr. 23. 08:07
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Áh, az ilyenen nem szabad idegeskedni. Ha tudsz biztonságosan a külsőbe sorolni akkor majd megteszed. Addig meg a mögötted lévő is tud 130 környékén menni. Ha ez őt idegesíti, az az ő baja. Nyilván nem a szándékos akadályozás feltartásra írom... Hanem a szabályos közlekedés esetén érkezik a paraszt a nyakadba 170 el.
2022. febr. 23. 08:07
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Velem egyszer egy elég durva dolog történt. Előzöm a kamionsort, 135-tel megyek. A semmiből megérkezik egy sportkocsi mögém (Olyan sebességgel, hogy alig tudott lefékezni), elkezd villogni, dudálni, majd mikor vissza tudok sorolni a kamionok elé, mellém húzódik és konkrétan átbaszta a mi autónkra a mcdonalds-os üdítőjét, miközben ordítozott. Mindezt az autópálya közepén 130-as tempónál. Direkt nem írok autómárkát, és etnikai hovatartozást, de gondolom sejti mindenki..

Az ilyen retardált idegbetegektől kéne megszabadulni az utakon.

2022. febr. 23. 08:15
 6/18 anonim ***** válasza:
84%
Lehet én vagyok a szerencsés, de 50 esetből talán egyszer ha egy ilyen idióta jön mögöttem. A többség látja, hogy hiába villogna úgy se tudnék hova húzódni. Arra a pár másodpercre szerintem mindenki le tud lassítani.
2022. febr. 23. 08:15
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
#3-as nem ő dönti el, hanem a KRESZ. Ami pedig kimondja, hogy autópályán a megengedett maximális sebesség 130km/h. Innentől kezdve, ha ő annyival megy, és valaki le akarja tolni őt az útról (Ami a sebességtúllépésen túl még veszélyeztetésnek is minősül), akkor bizony az szabálytalan magatartás, és büntetendő.
2022. febr. 23. 08:17
 8/18 anonim ***** válasza:
94%

6-os, szerencsés ember vagy. Én szigorú jobbra tartó vagyok, 140 körül megyek, aztán mégis 3-ból 1-2, 50 kilométernél hosszabb autópályás menet esetén kifogok ilyen tolakodó majmokat.

Kérdező , ezek nyilván szabálytalanul közlekedők, de idehaza nincs explicite tiltva az aggresszív vezetési stílus, így csak a követési távolság miatt vehető elő az, aki így közlekedik . Az meg eléggé enyhe tétel.

Úgy látszik, hogy a mostani establishmentnek jó is ez így, egy csomó frissítenivaló van a KRESZ-ben, mégis évek óta ül rajta az illetékes minisztérium. Ha ezt előre akarod mozdítani, szavazz a változásra április 3-án!

2022. febr. 23. 08:21
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Sajnos ezért nem. Rakni kéne a KRESZ-be egy olyan szabályt, hogy aki a másikat a megengedettnél nagyobb sebességre akarja presszionálni villogással, dudálással vagy akár csak a féktávolságnál kisebb távolság tartásával, az legyen büntetendő. És ma már a sok kamerának köszönhetően utólag nagyon jól bizonyítható ki mit csinált vagy mit nem csinált.

Ugyanakkor én simán büntetném azt is, aki autópályán úgy hajt a belső sávban, hogy nem előzést vagy folyamatos előzést végez (tudom, jelen esetben folyamatos előzés volt).

Ill. az utoléréses baleseteknél ha az utolérő autó a megengedettnél gyorsabban hajtott, akkor eleve csak őt tekinteném hibásnak.

A büntetőfékezésért meg letöltendő börtönt osztogatnék.

2022. febr. 23. 08:47
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos sok a paraszt, meg sajnos a hülye is, lásd hármas válasz. Ignoráld az ilyeneket, nem éri meg felhúzni magad rajtuk.
2022. febr. 23. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!