Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Sajnos sokadik alkalom, hogy...

Sajnos sokadik alkalom, hogy alig veszem észre a gyalogost az átkelőhelynél. Ezek a néhány éve felszerelt lámpák kevés fényt adnak. Hol lehetne kérni, hogy a gyalogátkelőhelyeknél erősebb lámpák legyenek?

Figyelt kérdés
Egy alkalommal már tettlegességig fajult a vita, amikor a későn észrevett biciklis miatt fékeztem, és majdnem belémjöttek. A mögöttem érkező autós a négysávos úton átmenő biciklist nem látta meg, és azt hitte büntetőfékezek. Ma reggel egy szembejövő autós annyira későn vette észre a gyalogost, hogy esélye nem volt megállni.

2022. febr. 4. 20:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen lassabban kell menni és oda figyelni.

Én is ismerek olyan átkelőhelyeket, ahol még a figyelem is totál beleolvadnak este a tök sötétbe a fekete ruhás gyalogosok.

De pont ezért nem 60+ sebességgel rongyolok oda, hanem lassítok bőven 50 alá, akár 40 alá is.

A Tétényi ilyen szempontból az egyik legrosszabb, nem is értem milyen őrült találta ki a sövény elválasztást, amikor tele van kereszteződésekkel, gyalogátkelőkkel az út. 40-nél töbel nem is szeretek ott menni, persze mindig akad egy türelmetlen paraszt, de miatta nem fogom összetörni a kocsimat vagy elütni valakit.

Rááadásul ha valaki vissza akar fordulni, vagy kanyarodna, az kvázi vakon tudja elvégezni a manővert.

De láttam már a rend őreit is legalább 70-el csapatni ott (nem volt megkülönböztető jelzés). Nem is értem, legalább nekik lehetne agyuk.

2022. febr. 4. 23:32
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"A gondom, hogy a gyalogátkelők vannak félhomályban, és elég későn venni észre a gyalogosokat."

Ha későn veszed észre a gyalogosokat, az azt jelenti, hogy nem kellő óvatossággal közelíted meg a gyalogátkelőt.

Tehát az eddigi balesetmentességed nem (csak) rajtad múlt.

2022. febr. 5. 00:21
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igaz, hogy alapvetően a járművezetőn múlik, milyen sebességet választ a zebra előtt és jogilag meg aztán abszolút nem fog számítani , milyen volt a megvilágítottság, ha egyszer felelőst keresnek egy baleset után.

Ezzel együtt a probléma valós, miszerint a közösség (jelen esetben konkrétabban az adott település közvilágítását építő és üzemeltető önkormányzati cég) nem tesz meg mindent a közlekedés biztonságáért. A kiemelt világítás álom, bár terjedőben van, de én is sokszor tapasztalom, hogy bizony meglehetősen sötét környezetben tudnak lenni egyes zebrák. Ezt mindenképpen jelezni érdemes az illetékes önkormányzat felé.

2022. febr. 5. 02:19
 14/14 anonim ***** válasza:
A Tétényi utat hol keresztezi kerékpáros út ?
2022. febr. 5. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!