Sajnos sokadik alkalom, hogy alig veszem észre a gyalogost az átkelőhelynél. Ezek a néhány éve felszerelt lámpák kevés fényt adnak. Hol lehetne kérni, hogy a gyalogátkelőhelyeknél erősebb lámpák legyenek?
Egyszerűen lassabban kell menni és oda figyelni.
Én is ismerek olyan átkelőhelyeket, ahol még a figyelem is totál beleolvadnak este a tök sötétbe a fekete ruhás gyalogosok.
De pont ezért nem 60+ sebességgel rongyolok oda, hanem lassítok bőven 50 alá, akár 40 alá is.
A Tétényi ilyen szempontból az egyik legrosszabb, nem is értem milyen őrült találta ki a sövény elválasztást, amikor tele van kereszteződésekkel, gyalogátkelőkkel az út. 40-nél töbel nem is szeretek ott menni, persze mindig akad egy türelmetlen paraszt, de miatta nem fogom összetörni a kocsimat vagy elütni valakit.
Rááadásul ha valaki vissza akar fordulni, vagy kanyarodna, az kvázi vakon tudja elvégezni a manővert.
De láttam már a rend őreit is legalább 70-el csapatni ott (nem volt megkülönböztető jelzés). Nem is értem, legalább nekik lehetne agyuk.
"A gondom, hogy a gyalogátkelők vannak félhomályban, és elég későn venni észre a gyalogosokat."
Ha későn veszed észre a gyalogosokat, az azt jelenti, hogy nem kellő óvatossággal közelíted meg a gyalogátkelőt.
Tehát az eddigi balesetmentességed nem (csak) rajtad múlt.
Teljesen igaz, hogy alapvetően a járművezetőn múlik, milyen sebességet választ a zebra előtt és jogilag meg aztán abszolút nem fog számítani , milyen volt a megvilágítottság, ha egyszer felelőst keresnek egy baleset után.
Ezzel együtt a probléma valós, miszerint a közösség (jelen esetben konkrétabban az adott település közvilágítását építő és üzemeltető önkormányzati cég) nem tesz meg mindent a közlekedés biztonságáért. A kiemelt világítás álom, bár terjedőben van, de én is sokszor tapasztalom, hogy bizony meglehetősen sötét környezetben tudnak lenni egyes zebrák. Ezt mindenképpen jelezni érdemes az illetékes önkormányzat felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!