Olyankor mi van ha gyalogos megy a zebra felé a járdán és mikor odaér hirtelen fordul a zebra felé, előtte nem néz körül és te már majdnem átmész a zebrán autóval?
A zebrát olyan sebességgel kell megközelítened, hogy eleget tudj tenni elsőbbségadási kötelezettségednek. Én ilyenkor már lassítani szoktam, illetve figyelem, hogy lelép-e vagy nem.
Bár azt nem tudom, hogy hogy jelezhetné hamarabb a szándékát, indexeljen?
Már leírták a tankönyvi választ, de érdekelne, hogy akik ezt válaszolták, élőben tényleg így vezetnek-e...
Egyébként sokat nem tehetsz, megpróbálsz úgy közlekedni, hogy a várható helyzeteket tudjad kezelni, a váratlanakat meg majd akkor elhárítani. 18 éve vezetek, az alatt 1-2 ilyen eset volt nekem, amikor megtrükközött a gyalogos. Határozottan egyenesen ment, nem nézett a zebra felé, de amikor elérte 90°-os szögben elfordult.
7-es, képzeld , én minden kérdéses beláthatóságú zebra előtt fékkészenlétben vagyok, ahol pedig konkrétan akadályozott a beláthatóság, le is lassítok 20-25-re. Ugyanezt megteheted akkor is, ha egy amúgy jól belátható zebra közelében csámborog valaki. Így azért könnyű lereagálni a váratlanul forduló gyalogost is.
De amúgy nem vagyok tökéletes : régi parám, hogy balra kanyarodás közben a szemből jövők miatt kapkodó, mögöttem szintén balra kanyarodó autós telibetalál, ha megállok a zebra miatt. Ilyen esetre is kell készülni , szóval ilyenkor bizony van, hogy nagy ráhagyással, de elmegyek a gyalogos előtt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!