A büntetőfékező miért hibás ha balesettel végződik a dolog?
Figyelt kérdés
Azt értem hogy egy barom, én is annak tartom, de a kresz szerint mindenképp meg kell tudni állni az előttem haladó mögött. Nemrég volt két eset is büntetőfékezés miatt, egyik sem a büntetőfékező bevágásakor közvetlen történt hanem már a fékezgetés közepette, mégis a büntetőfékezőt felelősségre akarják vonni mint a baleset okozóját. Ha bevágáskor történik a baleset értem de így nem.2022. jan. 15. 18:37
11/15 anonim válasza:
Büntetőfékezéskor indokolatlanul hirtelen fékezésre van kényszerítve a mögöttes gépjármű, amely egyrészt tiltott, másrészt kimeríti a veszélyeztetés fogalmát.
12/15 anonim válasza:
Hát végülis igazad van. Pl. ha egy autó egy méterre a zebrán előttem megy el, akkor belerúgok a kocsi oldalába akkorát, hogy behorpad. Nem tudom ilyenkor ki a hibás, de az autók nem állnak meg, amit élvezek. Már vagy húsz esetben volt ilyen, nem régen egy baromi drága Mercivel csináltam meg, nem állt meg a fickó. Én a büntető fékezőbe egy kamionnal mennék bele úgy hogy meghaljon és akkor nem kellene nézni ki a bűnös.
13/15 Barbell Deadlift válasza:
Szerintem a kérdező arra gondolt, hogy ha pl. kilómétereken át a seggemben halad egy autó, dudál, villog, stb., majd én ezt megunom, és elkezdek lassítani, hogy ráijesszek, akkor miért csak én vagyok felelősségre vonva, mint "büntető fékező", a másik autós miért nincs, amikor ugyan úgy közúti veszélyesztetés, amit csinált.
14/15 anonim válasza:
Amit a kérdésedben írsz: " a kresz szerint mindenképp meg kell tudni állni az előttem haladó mögött." Azért ha közlekedsz nagyvárosban, párhuzamos közlekedésben, csúcsforgalomban akkor azért Te is érzed hogy soha, senki nem tart és nem is tarthat akkora követési távolságot hogy az előtte lévő satu fékezésekor ne csattannánk?
15/15 anonim válasza:
13-as nálam is volt ilyen, mert végig 60-as tábla van kitéve és én annyival mentem, mert rendes vagyok és ugyanúgy dudáltak a hátam mögött. Azt hitték büntető fékezek. Az emberek agyával van már a baj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!