Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Jogsi nélkül ellenőriztek de...

Jogsi nélkül ellenőriztek de nem én vezettem, utólag lehet bajom belőle?

Figyelt kérdés

Szisztok, volt ma egy érdekes szituáció, a bátyám és én és a kislányom, párom , bementünk a városba. A bátyám véletlenül tilosban parkolt, a bátyám elment fodrászhoz stb. Kb 2órára én közbe mentem vissza az autóhoz a kabátért mert fáztam, kinyitottam az autót (tesóm ideadta hogy ha bevasaroltam akkor betudjak pakolni) . De a rendőrök ott áltak, és már jöttek oda, személyi,lakcímkártya, forgalmi és jogsit kértek. Mondom nem én vezettem az autót, (ami persze az én nevemen van, mivel pénteken forgalmi vizsgám van és már rég megvettem magamnak ezt az autót) .

De ők persze nem hittek nekem, mondták hogy biztos én vezettem az autót, ne hazudjak stb. Mondom nem én vezettem ide is hivom a tesómat bizonyítani, aztan mondták hogy idehivhatok barkit ugyse fogják letudni nyomozni hogy én vezettem e de hogy biztos en vezettem az autót. Végül elengedtek annyival hogy “most te győztél de legközelebb mi fogunk”.

A kérdésem az hogy a rendszám alapján megtudhatják az adataimat, és nem csinálhatnak semmit utólag? Hiszen nem is én vezettem, csak rám fogták.

Ne szidjatok ha lehet. Persze rá 20percre jött tesóm aki elparkolt az autóval, csak levágták a haját.

2022. jan. 11. 19:41
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
38%

He?

Én csak azért írtam példákat, mert itt sokan megrökönyödtek azon hogy a rendőr ilyet nem mond...Pont hogy ez az általánosítás🤷‍♂️

2022. jan. 12. 10:50
 22/26 anonim ***** válasza:
48%
21: azért nem mindegy, hogy 95/100 esetből extrapolálunk, vagy valaki 5/100-ból általánosít....
2022. jan. 12. 11:15
 23/26 anonim ***** válasza:
35%
Ja, csak hogy én nem általánosítottam. Az általánosít, aki azt mondja hogy ilyet rendőr nem mond.
2022. jan. 12. 12:15
 24/26 anonim ***** válasza:
80%

#23 Biztos mondanak ilyet is amikor Orsós Kevin elkezd okoskodni és igyekeznek a maga nyelvén szót érteni vele.

De ettől még olyat nem fog mondani a rendőr, hogy "most te nyertél".

Nem fog azon erősködni ki vezette az autót.

Hiszen a jog és a törvény a rendőr mögött áll, aki nyugodt szívvel elkéri az adataidat és megbüntet. Ha ezt megtagadod, akkor pedig előállít.

2022. jan. 12. 14:24
 25/26 anonim ***** válasza:
0%

Bár tényleg nem túl életszagú a sztori, de induljunk ki abból, hogy igaz. Utólag semmit nem tudnak csinálni. Most se tudtak, csak bepróbálkoztak. Vagy régi ismerősök vagytok és valamiért bsszátok a zsaruk csőrét, vagy csak kellett volna nekik a bírságkvóta.

Egyet tudnak tenni és azt ki is nézem belőlük: hogy rászállnak a kocsira. Rendszámit feljegyzik, aztán járőrözéskor, ha kiszúrnak, kiszednek a sorból, lehetőleg gyakran és addig nem nyugszanak, amíg nem találnak rajtatok fogást.

2022. jan. 13. 22:30
 26/26 anonim ***** válasza:
55%
Teljesen életszerű. A rendőrök töke tele van a felesleges papírmunkával. Néha a rokkantkártyás autóval van ~ hasonló balhé valami törvényi hülyeség miatt. Feleség a kártyás, férj megy érte a kórházhoz. Beáll a rokkant parkolóba, hiszen pár perc és ott a neje. Üdv!
2022. jan. 17. 06:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!