Kenyelmesebb kezifekkel indulni?
Kis benzinesem, meg sík úton is alig indul el gaz nélkül
Emelkedon nem merem úgy
Csak kiváncsi lennek kinek mi a megszokott
Mostanaba úgy is probalgatom hogy feken A labam, és csak majdnem fogaspontig emelem, majd hirtelen a gazra és azt a kis kuplungot már a gazzal együtt
Semmi értelme!
Emelkedőn visszagurulsz!
Másrészt meg balesetveszélyes, mögéd lép egy gyalogos, te meg rágurulsz, mert csak előre nézel.
én valamikor kézifékkel, valamikor a lábfékes technikával indultam, attól függ, hogy milyen meredek az emelkedő
most már automatát vezetek, ott ez nem kérdés
Nagy emelkedőn kézifékkel indulok.
Kis emelkedőn úgy, hogy a fogáspontig felengedem a kuplungot, az megtartja az autót, utána gázzal indulok, ha szabad az út. Véletlenül sem úgy csinálom, ahogy te, hogy a fékpedálról ugrálok át a jobb lábammal a gázra!
A sík utas problémadat nem értem, tessék időben gázt adni.
"Kis benzinesem, meg sík úton is alig indul el gaz nélkül
Emelkedon nem merem úgy"
Nem kell gáz nélkül indulni, főleg emelkedőn nem. Ez csak az oktatók hülyesége.
"Mostanaba úgy is probalgatom hogy feken A labam, és csak majdnem fogaspontig emelem, majd hirtelen a gazra és azt a kis kuplungot már a gazzal együtt"
Inkább a fogáspontig engedd és akkor arra a rövid időre, amíg átrakod a gázra a lábad, megtartja az autót.
Nagy emelkedőn (kb. 15-20% felett) vagy ha közel állnak mögötted, akkor egyértelműen kézifékes indulás és úgy egy centit sem gurulsz hátra.
Kisebb emelkedon siman megtartom kuplungal.
Feken a labam,emelem a kuplungot amig nem erzem,hogy az auto indulna,akkor fekrol le,ra a gazra es ha lehet indulok.addig kuplungal tartom.na nem fel orat persze,de ha latom,hogy mindjart mehetek akkor rakeszulok es nem kell kapkodni,konnyebben indulok.
Dizelen tanultam,benzinest vezetek.par het alatt raallt a labam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!