Mikor lehet biztonságosan elforgatni a kormányt hátramenetes kiparkolásnál?
Amikor kettő kocsi közé beállok szemből mindig bajban vagyok mert mikor tolatnék ki nem merem elkezdeni szedni alá a kormányt mert attól félek, hogy a kocsi elejével végighúzom a mellettem parkoló autó oldalát.
Ezzel nem is lenne gond ha mögöttem nincs parkoló autó, de ha mögöttem is parkolnak akkor nem tudom azt megcsinálni, hogy hátraengedem egyenesen majd ha kitolattam utána már csak egyszerűen megyek a dolgomra.
Ebből adódtak már problémáim és bár mindig megoldottam elég hamar a szituációt kötélidegeimnek köszönhetően de jó lenne ha nem lennének ilyen problémáim.
Hiába nézek erről videót felülnézetből és látom mikor kezdi el tekerni, amikor én vagyok ott akkor mégis megijedek mert vezetőülésből sokkal közelebbnek tűnik mint kívülről.
Emiatt leggyakrabban tolatva parkolok. Úgy egyszerűbb a kiállás.
Egyébként nagyon nagy problémáim szinte nincsenek is a közlekedésben, városi, országúti, autópályás vezetés megy mindenféle intenzitású forgalomban, a parkolóhelyekre való beállással sincsen gondom, sőt még a szűk ház alatti mélygarázsba ahová centizgetve kell beparkolni is simán beparkolok.
Egyedül ez a két kocsi közül való kiállás hátramenetben a halálom. Mondjuk gondolom ennek az az oka, hogy a mélygarázsba beállás, meg az országúti vezetgetés mindennapos rutinná vált, míg a két kocsi közül való kiparkolást elég ritkán szoktam kivitelezni. Gondolom ha többet gyakorolnám akkor hamar elsajátítanám ezt is.
Ha nagyon szűk a hely, akkor ez nem egyedi probléma, sokaknak kihívás lehet ez.
Egy módszert viszont tudok javasolni: a példa kedvéért legyen az, hogy jobbra hátra szeretnél kiparkolni. Ugye ilyenkor kiforduláskor a kocsi eleje a tőled balra parkoló jármű felé fog közeledni.
Ezért a manőver megkezdése előtt korrigálod a parkolási pozíciódat (hátratolatással majd visszaállással) oly módon hogy a tőled balra parkoló járműtől kétszer annyi hely legyen mint a jobbra parkolótól. Így már biztonságosan kezdheted meg a jobbra hátra történő kiparkolást szűk helyen is, hiszen több helyed lesz abba az irányba amerre az autó eleje közelíti a szomszédos járművet. Értelemszerűen a jobb visszapillantóban meg figyeled a távolságot a jobbra parkoló autótól,ha 10cm megvan az már jó.
Egyszer velem még 15éve úgy kitoltak, hogy kb. 20-20cm-re álltak mellém kétoldalról, a csomagtartón keresztül tudtam csak bemászni a kocsiba. Mondjuk a hátam mögött bozótos volt az igaz, de emlékezetes volt a mutatvány az biztos...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!