Helyes ha az felező vonalhoz közel vezetem az autót ?
közepén menjél
jobb szélén sok az úthiba, bal szélen ha a szembe jövő is így gondolkozik, volt egy tükröd. Egyébként meg veszélyes, hogy átcsúszol pillanatnyi figyelmetlenség alatt
Dehogy írták le jól. Csupa marhaság. Kivéve a 4. Ó írja egyedül helyesen.
Sokan úgy közlekednek, mintha valami kutyalánc lenne az út középvonala. Nem tudom miért, de ahhoz mennek közel. A sáv bal széléhez helyezkedve sávváltási, balra kanyarodási szándékot mutatok, megerősítve az irányjelző jelzését. Ugyanez jobbra.
Egyébként meg a sávban kell haladni, de ha az egyik oldalon 11,5 cm, a másik oldalon 18,3 cm van melletted, senki nem fog helyben lelőni.
Hogy is van az a mondás arról, hogy "amikor a hülye okoskodik"? Mert itt elég széles körben lehet használni. #4 és #7 például... #6 kifejezetten nagyképűen helyesel egy téves kommentre. Talán illett volna megtanulnia a KRESZ-t, mielőtt jármű közelébe kerül, vagy legalább ne oktasson már ki másokat, ha egyszer nem ért a témához.
"a sávon belül ott vezeted az autót ahol akarod"
Biztos? :)
KRESZ 25/2: "Járművel az úttesten - az előzés és kikerülés esetét kivéve - annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni."
Azaz sávon belül is jobbra kell tartani annyira, amennyire a józan paraszti ész, a biztonságot szem előtt tartva, megengedi.
Amúgy leszögezném, hogy a szubjektív véleményekkel, amik itt elhangoztak, egyetértek. Jobb oldalhoz igazodni ritka nagy hülyeség. Ott a legrosszabb az útminőség, sok esetben valóban nincsen útpadka sem, csak defekt-gyanús aszfaltperem, satöbbi. Én sem tartok jobbra. Én csak azt szerettem volna tudatni, hogy a téma a KRESZ-ről szólt. Nem véleményt kért a kérdező, hanem valós jogi választ, szóval a téves információkat, mint hogy "márpedig a kreszben nincs ilyen", hanyagoljuk már. Mindenki azt gondol, amit akar, csak ne keverjük össze a véleményt a tényekkel. Mert túl sok az olyan baleset, aminek az okozója a saját véleménnyel felülírt szabály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!