Sárga színű eredetileg irányjelzőbe való izzóért szólhat a rendőr ha a helyzetjelzőbe rakom?
Szerintem nem probléma. Előre fehér és sárga fényű izzókat lehet használni; ha ugyanolyan típusú izzót teszel be (tehát halogén marad), akkor pl. W21W és WY21W már nem számít
A rendelet engedélyezi a sárga fényt: "(3) A helyzetjelző lámpák fényének - anélkül, hogy a többi jármű vezetőjét zavarná - sötétben, tiszta időben 300 méter távolságról észlelhetőnek kell lennie. Az első helyzetjelző lámpa csak színtelen (fehér) vagy kadmiumsárga, a hátsó helyzetjelző lámpa csak piros fényt bocsáthat ki."
itt a teljes rendelet, olvasd át, mert lehet másik pontja viszont tiltja a cserét: [link]
Ködlámpában ezerszer jobb is a sárga mint a mai kékes LED :)
Igaz én sárga fóliát tettem rá de a rendőrök nem szóltak miatta amikor megállítottak ellenőrzésnél.
Én értem hogy nem jön be a kék világítás, nem is volt róla szó.
Csak azt mertem megjegyezni hogy az irányjelző 21W, míg a helyzetjelző 5W, a foglalat is úgy van kialakítva hogy ne tudd összecserélni, tehát nem igazán fog irányjelző izzót rakni a helyzetjelző helyére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!