Többsávos úton a belső sáv a szabálytalankodó sáv?
#9 rosszul tudod okoska. Paragrafusszámot nem írok, keresd ki.
"Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza."
A mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza - teccikérteni? Nincs ott, hogy a megengedett legnagyobb sebességgel haladókat nem akadályozza, csak annyi, hogy a mögötte gyorsabban haladókat.
Tehát nem önkéntesrendőrködhetsz! Ha neki 100-al van kedve menni 70-es táblánál, a legtöbb amit tehetsz, hogy itt kiírod magadból a frusztrációdat, de tevőlegesen ott és akkor nincs semmi eszközöd.
Vélemény nem érdekel, jogszabályt idézz, én megtettem!
#11: Ez egy féligazság, az idézet második felét "lefelejtetted":
"ha pedig a forgalom olyan sűrű, hogy a külső forgalmi sávba visszatérni nem lehet, a belső forgalmi sávban folyamatosan is haladhat."
Tehát ha a külső sávban is "sok" autó van, és nem tudsz úgy kimenni hogy meg tudd tartani elől-hátul a követési távolságot (ehhez a követési távolságra az általános "2 másodperces szabályt" alkalmazva 60!!!!! méternek kell lennie a külső sávban 2 autó között 50 km/h sebességnél, autópályás tempónál pedig ~150 méternek) akkor mehetsz a belsőben folyamatosan, FÜGGETLENÜL attól, hogy a mögötted haladó mennyivel szeretne menni.
Tehát ha a külső sáv teljesen üres, akkor ki kell sorolnod.
Ha a külső sávban egymástól 52 méter távolságra halad 2 autó 50-nel, akkor neked NEM kell kisorolnod közéjük (szabályosa nem is tudnál, még ha kéne sem), és így akkor is mehetsz szintén 50-nel a belsőben, ha a mögötted haladó 90-nel akarna sietni.
"rosszul tudod okoska."
Egyébként látom, a személyeskedés megy, a szövegértés meg nem.
Én azt az állításodat cáfoltam meg, miszerint az akadályozás kresz szerinti fogalma, meghatározása, szabályossága függ a SZÁNDÉKOSSÁGTÓL. Tehát nem igaz azon állításod, hogy SZÁNDÉKOSAN tilos akadályozni. Nem így van. SZÜKSÉGTELENÜL akadályozni tilos, FÜGGETLENÜL attól hogy az akadályozás szándékos vagy nem.
#13. Ja, csak az első hozzászólásodnál arról szó sem volt hogy a külső tömött és nem tudsz lemenni. Rögtön azzal jöttél elő hogy te bizony szabályosan feltarthatod 50-el a gyorshajtót. Amikor kimásolták neked a paragrafust, akkor kitaláltad hogy a tömött sorba nem tudsz visszamenni.
Nyilván ha nincs hova, akkor nem mész le. De ha vissza tudsz sorolni, akkor kutya kötelességed, és nem kell önkéntes rendőrködni, nert még téged fog a rendőr megb**zni.
Ezt értem, de ez a félrehúzódás kb azt jelzi, hogy én asszisztálok hozzá, hogy ő nyugodtan menjen gyorsan.
Ez kb olyan, hogy valaki mondjuk ki akar rabolni egy boltot és én épp elállom a bejáratot és nekem odébb KELL állnom, hogy ő hozzáférhessen és betörhessen.
Nem tudom miért érzed szükségét annak, hogy te betartass egy szabályt, amikor te is szabálytalan vagy ezzel.
Én is sokat megyek belsőben egyik városban, mert a külsőn olyan csatornafedelek vannak, hogy kiverik a fogaimat. GPS szerint 50-55-el. De ha látom, hogy hamar utolér, és viszket a valaga, kihúzódok amíg elmegy.
#17 A sebességtúllépés és a boltrablás 2 teljesen külön kategória, nem szerintem, a törvények szerint.
Felfoghatod úgy is hogy asszisztálsz hozzá, de mivel ez a törvény, ezt kell betartani. A bankrablásnál is azt tanítják a dolgozóknak hogy ne hősködjenek. Ettől még nem asszisztálnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!