Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért van az hogy sokan nem...

Miért van az hogy sokan nem mennek a megengedett sebességgel?

Figyelt kérdés
mostanában rengeteg tötymörgöt látok az utakon akik csak a forgalmat akadályozzák. Ha lehet menni 50nel akkor is 40nel mennek . Mi lehet ennek az oka ? Tanulóautó ,kamion és traktor kivételével persze .

2021. okt. 25. 13:03
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
27%
Gyárilag az olcsó autókra a legolcsóbb, azaz a típusra használható legkisebb átmérőjű kerekeket adják. A km-óra csak a kerékfordulatot számolja, az átmérő nem érdekli, így az a jólnevelt idősebb kispolgár vagy elvált nő, aki megvette a legolcsóbb széria Suzukit, vagy az alig használt, hasonló tulajdonostól származó Corsát, annak 42-nél már 49-et mutat az órája. Ennél gyorsabban meg nem mer menni, mert fél, hogy véletlenül 50-ről már felugrana az óra 51-re, akkor meg nyilván TEK-esek ugrálnának a kocsira helikopterről, vagy kilőnék távcsöves puskával az út mellől.
2021. okt. 26. 17:24
 22/28 anonim válasza:
68%

A táblákon jelzett szám a megengedett legnagyobb sebességet jelzi, amivel az adott útszakaszon autózhatsz. Nem pedig azt, hogy annyival kötelező menni.

Előfordul, hogy valaki keres egy címet. Vagy pl a gyerekét szállítja. Vagy nem akar éppen annyival menni, amennyivel lehet, mert ő úgy érzi biztonságosnak.

Az autóvezetés IS arról szólna elvileg, hogy mindenki halad valamilyen cél felé, és ezt úgy kellene lezavarni, hogy közben figyelünk a másikra, tiszteletben tartjuk az ő életét, és nem veszélyeztetjük azzal, hogy “tolod”, vagy “villogtatod”. Ez csak a frissjogsis hülyegyerekek, illetve a mentálisan gyenge emberek szokása.

Olyan is van, hogy valaki rutinosan használja az adott útszakaszt, mert gyakran jár arra, és pontosan tudja, mikor váltanak a lámpák, vagy mennyire szar a burkolat.

Nem feltétlen akadályozza a forgalmat, és főleg nem kell elkönyvelni, hogy a másik szar sofőr, csak azért, mert 5km/h-val lassabban megy nálad.

2021. okt. 27. 12:11
 23/28 anonim ***** válasza:
45%
Ha valaki címet keres, vagy kezdő sofőr (öreg ember), stb., az nem indokolatlan lassú haladás. De ha valaki nincs tisztában vele, hogy a saját autója órája csal egy csomót, vagy éppen unalmában szopatja a mögötte jövőket, akik a folyamatos szembeforgalom miatt nem tudnak előzni, szóval csak és kizárólag a saját baromsága miatt megy lassan, na az már nem fér bele az indokoltan lassú haladás fogalmába.
2021. okt. 27. 12:37
 24/28 anonim ***** válasza:
10%
én elvenném a jogsit azoktól akik 40el tötyögnek a városban!
2021. okt. 27. 13:20
 25/28 anonim ***** válasza:
91%
#24 Én meg azoktól akik tolnak és nem bírnak magukkal. Picit túl szoktam lépni a sebességhatárt és így is ott vannak a seggemben. Nyugi van, hova sietsz? Szül az asszony?
2021. okt. 27. 13:28
 26/28 anonim ***** válasza:
28%
#25: lehet szül, csak más gyerekét :))
2021. okt. 27. 13:31
 27/28 anonim ***** válasza:
0%
Sztem az enyèmet. Èjjel megkurtam a nőjèt 🥱
2021. okt. 27. 16:10
 28/28 anonim ***** válasza:
30%
Én le venném a megengedettet 30 km/h-ra, autópályán 90-re és ne legyen tűréshatár, nem kell ennyire sietni.
2021. okt. 28. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!