Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mire számíthatok egy igazságre...

Mire számíthatok egy igazságrendészeti eljárás során?

Figyelt kérdés
Augusztus 12.-én vétlen szenvedője voltam egy koccanásos balesetnek.A másik fél nem ismerte el a felelősségét és rendőrségi feljelentés folyik az ügyben.A vizsgálatot az igazságrendészeti osztály folytatja le,de amíg nem kapok tőlük határozatot,addig nem tudom megcsináltatni a kárt az autómban.Sem pénzem nincs rá a biztosító pedig a határozatra vár.Mivel a vétkes nem ismerte el a felelősségét,így azt mondták hónapokig eltarthat az ügy.Kérdezném,hogy mi tart eddig egy ilyen vizsgálatban (mikor ennyire egyértelmű,hogy ki a vétkes,a kiérkező helyszínelő rendőr is egyértelműnek látta az esetet) és mire számíthatok a végén?Ha megvan a határozat,az ellen még fellebezhet is a vétkes és tovább húzódhat az ügy vagy akkor már vége lesz a procedúrának?A szervíznek is,aki csinálná a javítást,szintén szüksége lenne a határozatra.
2010. szept. 1. 22:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Pontosan arra számíthatsz, amit leírtál. Mindennek van egy eljárási menete. Még akkor is, ha azt a saját szempontunkból hosszúnak, bürokratikusnak tartunk...
2010. szept. 2. 00:54
 2/3 tetro ***** válasza:
Hónapokba fog telni. A biztosító vetesd fel a kárt, jelentsd be a rendőrségi jegyző könyv alapján, ők küldenek ki kár szakértőt és csináltasd meg az autót saját pénzből, aztán ha a végén nyersz, és lesz számlád is, akkor a biztosító fizet. vagy nem, akkor bepereled őket, és aztán fizet. fél év és öt hónap közé tenném azt amíg pénzt láthatsz majd.
2010. szept. 2. 01:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Ezeken már túlvagyunk,volt kárszakértő meg minden és pont ez a lényeg,hogy nem szeretnék pereskedni meg futni a pénzem után,mivel nincs is rá pénzem,hogy megcsináltassam a kocsit.A biztosító és a javító szervíz majd lerendezi egymás között,nekik biztos jobban fizet a biztosító,mint nekem fizetne a számla után,így csak a határozatra várok.
2010. szept. 2. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!