Növeli a biztonságot, ha a navigációt nem szem elé helyezem el?
Egy eladótól hallottam ezt, hogy a szellőzőnyílásba cuppantható navigációtartók azért jobbak, mert ilyenkor a navigáció nincsen szem előtt és a sofőr az útra tud koncentrálni, nem pedig az útvonalat bambulja.
Nekem ez abszurdnak hangzik, mert:
* Egyrészt, ha bizonytalan vagyok, akkor miért is ne vethetnék egy pillantást a navra? Szerintem az égvilágon nem sodrok ezzel veszélybe senkit.
* Másrészt, ha újratervez, akkor szeretem lecsekkolni, hogy merre akar vinni. Ha nincs szem előtt, hanem be kell néznem középre a szélvédő alá, hogy lássam, akkor szerintem ez pont, hogy kevésbé biztonságos, mert ilyenkor totálisan arra kell néznem, nem csak egy pillantást vetnem rá a szemem sarkából. Hát még ha megerősítést is kér valami miatt, amire rá kell bökni, akkor aztán már tényleg.
john, pont te hiányoztál még ide:)
Pontosan értetted jól is, amit írtam. A hülyéken nem lehet segíteni, mármint aki rossz navit, túl kicsit, rosszul beálltíva, rossz fényerővel stb rak rossz helyre. A többire igaz amit írtam. Normálisan közlekedni tudó ember, max lepillant, hogy a következő kereszteződésben merre kell menni, és kész, ugyanolyan, mint ha ránéznél az üzemanyagszintjelzőre. Nyilván vannak korlátoltak is. Én most normális, épkézláb tudással rendelkező sofőrre gondoltam
Akárhogy próbálod félremagyarázni az a "max lepillant" pont elég idő ahhoz, hogy ne az útra figyeljen egy összetett közlekedési szituációban.
A műszerfallal meg nem összevethető, hiszen az egyik állandó információt hordoz, a másik pedig folyamatosan változót amit össze kell hangolnod az adott közlekedési helyzettel.
"nem pedig az útvonalat bambulja"
Ki a fene bámulja állandóan a navit? Addig pillantok rá, amíg megnézem hol kell befordulni, de nem konstant azt lesem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!