Mennyire biztonságos a kontaktlencse?
Szeretnék, mert zavar a szemüveg tesin, meg úgy mindig.
Viszont van az a parám hogy felcsúszik a szemembe felülre, és nem tudom kiszedni. Vagy egyszerűen nem tudom kiszedni. Ilyen lehet vagy csak én gondolom túl?
Igen, te gondolod túl. Amit leírtál az a két véglet. Ha felcsúszik, akkor túl laza a lencse, ha nem tudod kiszedni, akkor túl feszes. Mindkettő akkor fordul elő, ha rossz a lencse görbülete.
A szem görbületét az optikában bemérik és adnak próbalencsét, amit rendelés előtt még réslámpa alatt is leellenőriznek, hogy tényleg jó-e a görbülete.
Egyetértek az előzőkkel.
Nekem kb. két éve lett, ugyancsak sportolás miatt. Először csak azokon a napokon tettem be, mikor tesink volt vagy röpire mentem, aztán valahogy átszoktam és mindennap hordom.
Szerintem nagyon hasznos, imádom, mindennél jobban örülök, hogy átálltam, de tényleg oda kell figyelni, hogy mindig jól moss kezet, tisztítsd meg a lencséket, cseréld a folyadékot. Ha betartasz pár szabályt, akkor nem lesz gond. De ezt mind elmagyarázzák majd az optikában is. :))
Mondtad, hogy tesi előtt beraknád, utána kivennéd. Én a te helyedben az elején még felkelnék picit korábban és beraknám otthon, hogy ne tesi előtt a szünetben maszatolj vele, amikor amúgy sincs sok idő, még ott vannak a többiek is körülötted meg nem is a lehigénikusabb hely az öltöző. (vagy lehet csak nálunk nem volt😂)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!