Ha az autó kigyullad, mi a legjobb teendő?
Mondjuk menet közben kigyullad a motortér.
Ilyenkor mit érdemes legelőször csinálni illetve milyen sorrendben?
-ha van tűzoltó készülék elkezdeni az oltást
-menteni az értékeket
-értesíteni a tűzoltóságot
Oké talán a legjobb ha oltani kezdi az ember, de ha nem sikerül akkor meg a többi opció lenne észszerűbb.
Na meg hogyan érdemes oltani? Ha nem nyitjuk fel a motorháztetőt nem tudjuk oltani, ha felnyitjuk akkor meg a sok levegőtől jobban lángra kap.
Egy 25 kilós, érvényes porral oltó elég jó cucc.
De ha valamennyire is már lángra kapott menet közben a motortér, megette a fene az egészet, azt is helyreállítani nem 2 forint.
Elégett, összeolvadt vezetékek, érzékelők, olyat mond rá egy márkaszervíz, hogy még a tehetősebb tulaj is hanyatt vágja magát.
Legjobb egyből hívni a tűzoltót, de inkább meg se venni olyan típust, ami hajlamos az öngyulladásra.
Nekem már gyulladt meg a motortérben pár vezeték...
Leállt a kocsi, indítottam volna, de hatalamas füst szállt fel. Felnyitottam a géptetőt, láttam hogy égnek a generátor és az önindító kábelei meg pár műanyag. Mikor rájöttem hogy a fújkálás nem segít, akkor a pulcsimmal oltottam el. Azóta van a kocsiban tűzoltó készülék is...
"-ha van tűzoltó készülék elkezdeni az oltást
-menteni az értékeket
-értesíteni a tűzoltóságot"
Ezek a kis autós tűzoltó készülékek kb semmit nem érnek....tüsszentenek egy nagyot azt csókolom....kb egy nagyobb meggyújtott zsebkendőt nem lehet velük eloltani.A masik,meg hogy mire te menetközben észre veszed hogy kigyullasdt a motortér már régen késő....azt a tüzet már csak rendes több kilós palackkal lehetne normalisan eloltani....igy maradt az értékmentés meg a futás....aztan tisztes távolból majd hívhatod a tűzoltókat.
első, hogy mentsd magad. Az utastérben lévő tűzoltó készülék erre szolgál
utána értékeket, ha könnyen menthetőek, majd értesítsd a tűzoltókat
mielőtt a motorteret kinyitnád, tedd rá a tenyered; ha forró, ne nyisd ki, mert belobban és csak jobban fog égni! Pici tűz esetén nem lesz forró, és akkor tudod oltani a kézi készülékkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!