Miért a szabályszegő van felháborodva?
Szabálytalanul elém hajtott, majdnem nekem jött 2 cm hézag volt, rádudáltam, anyázott és mutogatott, kiszálltam letörtem a tükrét, kiszállt meg akart ütni erre behuztam neki, kicsit megrugdaltam.
Mit képzel hogy ő ordít, anyázik, mutogat, mikor nekem okozott kárt? Persze ha rendört hivok megussza, engem büntetnek.
"Persze ha rendört hivok megussza, engem büntetnek."
Talán ha nem követtél volna el garázdaságot, testi sértést, önbíráskodást, akkor nem téged büntetnének.
Neked ment? nem. Megrongáltad az autóját? igen. Megütött? nem. Megrúgdostad? igen. Milyen károd keletkezett? semmilyen. Rendőrt hívtál? nem.
Pszichiátriai eset vagy? nem. Köztörvényes? igen.
Kedves kérdező: milyen érzés egy ókori paraszt értelmi szintjén lenni 2021-ben? Komolyan azt hiszed, hogy a "szemet szemért" elvnek van értelme? A civilizált világ évszázadok óta nem használja ezt a gondolkodásmódot, erre itt vagy te... az evolúció zsákutcája...
Velem pontosan egy hete történt meg egy nagyon hasonló eset. A tiéd annyira hasonlóan kezdődik, hogy azt hittem az én esetemet írod le. Fent voltam a Mátrában és az egyik kis faluban volt egy kereszteződés. Az én utam egyenesen ment és volt egy kereszteződés jobbra, viszont a jobb oldalnak volt elsőbbsége (tábla szerint, nem pedig jobbkéz szabály miatt). Alföldiként kissé belemerültem a tájba és nem adtam elsőbbséget egy motorosnak. Mivel ekkor még azt hittem nekem van elsőbbségem, ezért mutogattam én is. Utánam jött, megálltam, anyázott, mutogatott a táblára. Valóban igaza volt, szégyelltem is magam rendesen, tanultam belőle.
Na most... 100%-ban igaza volt neki, én pedig nem csak hogy majdnem elcsaptam, de még mutogattam is jogtalanul, pont mint a te történetedben. Na meg amúgy egy idióta magát valakinek gondoló krosszmotoros volt, ismerjük őket, nem a visszafogottságukról híresek. Ennek tudatában egy hajszálnyit sem lepődtem volna meg, ha kirángat a kocsiból és megver. De hiába volt igaza a szituációban, attól még hogy rendőrt hívtam volna rá a testi sértésért, az biztos. Engem az büntessen meg a szabályszegésemért, akinek az a dolga. Ő nem az a személy, úgyhogy felőlem annyit anyázik, amennyit akar, nem fog zavarni, elvégre igaza van, de ha tettlegességhez folyamodik, akkor abban a pillanatban azonnal elveszíti a "sértett" szerepét. Onnantól kezdve nyílt lapokkal játszunk.
Persze idáig nem fajultak a dolgok, kianyázta magát, elnézést kértem pár tucatszor, majd mentünk a magunk útjára. Ez persze azt is mutatja, hogy még egy igazi sztereotipikus, rosszul megítélt, suttyó motoros is százszor értelmesebb és civilizáltabb nálad, kedves kérdező. Amit bizonyítasz a tetteiddel és ezzel a kérdéssel az az, hogy a te értelmi szintednél nem igazán van lejjebb.
Kérdező! Az ilyen idióta, garázda elemeknek, mont te, semmi keresnivalója az utakon. Börtön viszontnmegérdemelt lenne.
Ja, azr hitted, együtt érzünk veled? Hát nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!