Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha piros a lampa akkor az...

Ha piros a lampa akkor az utolso pillanatba fekeztek, vagy mar elotte leveszitek a labatokat a pedalrol.. ?

Figyelt kérdés
2021. aug. 25. 13:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A józan eszem azt diktálja, hogy lassítsak és csak akkor fékezzek, ha kell.

Viszont azt vettem észre, hogy egyre több az agyhalott, akik ha látják, hogy lassítasz elborul az agyuk amiért "tötymörögsz" és simán rád előznek.

Ma egy hasonló volt. 2 kanyarodó sáv, Etele út.

Ebből a külső megszűnik a kanyar után.

Direkt nem nagy tempóval kanyarodtam, mert láttam, hogy így is a zebrán fogok ragadni és előttem az M3 kivezetőig áll a sor.

Erre a mögöttem lévő paraszt fogta, kidobta a kocsit a külső sávba majd betúrta a kocsija orrát elém.

Helye nem volt, nekem kellett vészfékezni, hogy ne ütközzek neki. De ő legalább recskázhatott rá, hogy sikerült egy teljesen agyatlan manőverrel egyetlen autóval előrébb kerülnie egy 10+ km hosszú dugóban...

2021. aug. 25. 17:46
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
17:46, az ilyen manőverekért jár a keksz tényleg. És azért aránylag sok ilyen van, bár én is “kilebegtetek”, egy kis repülős képzavarral élve, olykor még városban is eljátszok a motorfék kel, ha nincs túl közel a mögöttem jövő.
2021. aug. 25. 20:03
 13/18 anonim ***** válasza:
30%
Ha már piros, kitolom üresbeoszt hadd guruljon. Van lámpa ami ki van számolva, és aki nyomja oda, arról tudjuk, hogy nem idevalósi. Aztán integetünk és 3-4 autó körbeelőződik, mert nekünk zöldhullám lesz, míg a beácsorgók megsopják.
2021. aug. 25. 21:38
 14/18 anonim ***** válasza:
11%

Általában ha látom messziről, hogy piros lesz akkor egy darabig tartom a sebességet, majd ha úgy ítélem meg a távolságot akkor leveszem a lábam a gázról, beteszem üresbe és motorfékkel gurulok tovább.

Ha szerencsém van meg sem kell állnom, persze ehhez sok tényezőnek és szerencsének is közre kell működnie.

2021. aug. 26. 01:34
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"beteszem üresbe és motorfékkel gurulok"

Izé, a motorfék akkor van, ha sebességben hagyod a váltót, de elengeded a gázt. Ha üresben gurulsz akkor nincs motorféked, a motor alapjáraton ketyeg, de van üzemi féked. (Egyébként az alapjárati fogysztás a legnagyobb pazarlás :) semmi értelme tulajdonképpen, ha jól megnézed. Ki is lehetne kapcsolni a motort és úgy gurulni, mint egy elektronyos dodzsemtesla.

2021. aug. 26. 01:56
 16/18 anonim ***** válasza:
38%
#15 Jól van, hát a fizikát mindig is utáltam, így a KRESZ-nek ezt a részét is kevésbé tanultam meg így nem vagyok pontosan ennyire tisztában a műszaki-mechanikai fogalmakkal.
2021. aug. 26. 09:43
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha viszont sebességben hagyod, akkor tényleg van motorféked és még fogyasztani sem fogyasztasz semmit.
2021. aug. 26. 12:22
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindig meglepődnek mennyire nem akar fogyni se a féktárcsám, se a fékbetétem. Na nem is lötyög a leves senki hasában amikor mellettem ül!
2021. aug. 26. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!