Mi a teendő, ha elütök egy nagyobb testű állatot ?
Ha egy egy őzet/szarvast/vaddisznót elütök autóval és az meghal (én és az esetleges utasok nem sérülünk meg), akkor mi a teendő?
A kérdés elméleti
Direkt úgy van megcsinálva, hogy mindenképpen rádhúzzák. Egyetlen egy hely van ahol nem tehetik, ez pedig a drótkerítéses autópálya.
De én már ütöttem el majdnem egy réti sast is, azt a kvanagyot, autópályán. Kb fél méterrel a szélvédő előtt húzott át, majd beszartunk.
Voltam hasonlóban. Bambi szeme megcsillant, fél méterrel előttem majd egy puffanást hallottam. Nézem a kocsit, sehol semmi nyom. Se elöl, se hátul. Aztán rémlett, hogy nem koppant, de valami csak történt.
Hát aztán meglett bambi :( A másik sávban. A szemből jövő autó utánfutójába ugrott bele, ott halt meg azonnal, az az autós észre se vette. Jöttek még páran, szerencsére pont két kerék közé esett, majd megfogtam, levittem a búza mellé az árokpart túloldalára, ha az anyja keresi, ott sirassa, ne az úton.
Csak én érzem kib@szott igazságtalannak, hogy akár milliókkal is lehúzhatnak azért, mert kiraktak egy rohadt táblát, ezzel rádruházva az összes felelősséget egy baleset során? Ha kint van a tábla, akkor ugyan annyi esélyed van elütni azt a szart, mintha nincs.
Az meg a másik, hogyha elütöd, és becsületesen kihívod a rendőröket, akkor az lesz a válasza, hogyha 60-nal mentél, akkor miért nem mentél 50-nel, ha 20-szal mentél, miért nem mentél 10-zel.
Dehogy nincs tulajdonosa a vadnak. A helyi vadásztársaság. Nekik kell kifizetned, ha a helyszínelés szerint a megengedett sebesség felett hajtottál.
Ha mondjuk elmész hozzájuk vadászni, akkor is nekik kell fizetned a vad árát. Nyilván ha nem az övék lenne, akkor nem nekik fizetnél, hanem mondjuk az államnak. Vagy Béla bácsinak egy sört a kocsmában.
Itt a 20. mellékletben vannak az árak:
Tehát ha 95-tel mentél, és kihívod a helyszínelőket, akkor az a lehető legjobb opció, hogy rámegy pár óra az életedből, de nem kell senkinek nagyobb összeget kipengetni. A legrosszabb meg az, hogy a rendőr megbüntet gyorshajtás miatt, meg esetleg mást is talál unalmában (mérges, amiért ilyen hülyeség miatt zaklatod), plusz még kifizettetnek veled párszázezret vagy milliót a vad miatt. Mindez persze az autóban keletkezett káron felül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!