Tényleg megbüntetnek hogyha a biciklimen csak egy (hátsó) fék van? és azokkal mi van akiknek ülés, vagy fék sincs rajtuk egyáltalán?
Igen megbűntetnek mert a KRESZ 2 fékberendezést ír elő mely egymástól független és eltérő kerekekre hat.
Azokat is megbűntetik akinek egyáltalán nincs fékje...
akkor éngem megbüntetnének, 1 fék nincs mert akkorát estem vele hogy tört a csontom a kezemben, és inkább leszedtem...
hátsó féknek meg egy tárcsafék, mert a 2,30-as gumitól nem fért be a sima fék...
És mi van azokkal, akiknek még biciklijük sincs?
Azokat hogy megbüntetik.D)
A kerékpárra vonatkozó üzemeltetési és műszaki feltételek a 6/1990 KÖHÉM rendelet 116. §-ában (a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről) vannak leírva. Sajnos itt egyértelműen le van írva, - ahogy az előttem szólók is mondák többek között, - hogy két fék kell.
Vannak olyan kerékpárok (sok sport célra), amelyeken nincs fék, vagy ülés. Ezek elméletileg közúti közlekedésben nem vehetnének részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!