Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért van ennyi figyelmetlen,...

Miért van ennyi figyelmetlen, öngyilkosjelölt kerékpáros?

Figyelt kérdés
Az 50 km/h sebességű kerékpárgázolások 90%-a végződik halállal. Ennek ellenére mennek mint a mérgezett egér, ismerik az alapvető kresz szabályokat de nem tartják be őket, ha meg rájuk dudálnak vagy elütik őket (és túlélik) akkor még ők vannak felháborodva. Leggyakoribb mikor jobbra kisívben kisvágnak a kocsi elé körülnézés vagy elsőbbségadás nélkül, aztán satuzni kell az autóval jobb esetben, rossz esetben elütik őket. Másik darwin díjas mutatványuk mikor hirtene a járdáról lemennek az úttestre.
2021. aug. 12. 11:43
 1/8 anonim ***** válasza:
42%

Kockáztatnak, illetve azt hiszik, hogy sérthetetlenek, illetve néha teljesen jól ítélik meg, hogy amit csinálnak, az bár esetleg nem szabályos, de teljesen veszélytelen.

Egyébként miért füstölik tele a kocsik a levegőt mérgező gázokkal?

2021. aug. 12. 12:22
 2/8 anonim ***** válasza:
59%
Hát, ha csak a kerékpárosokra volna mindez igaz, akkor bizony igazán biztonságosak lennének útjaink. Nem akarok relativizálni, de messze nem csak a kerékpárosok mennek úgy, mint a mérgezett egér.
2021. aug. 12. 12:55
 3/8 anonim ***** válasza:
53%

a bringás mehet 50-el, országúton, sisakban

A leggyakoribb az, hogy a zebrán áttekernek kvahirtelen megjelenve.

2021. aug. 12. 13:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Engem a bringásokkal kapcsolatban csak az szokott zavarni, hogy elég kevesen használnak valamiféle lámpát vagy láthatósági mellényt. Főleg vidéken. Elég nehéz őket észrevenni.
2021. aug. 12. 15:40
 5/8 anonim ***** válasza:
67%

Tegnap vagy tegnapelôtt történt, egy csajjal keltünk at kerékpárral a Haller utcán a Nagyvárad térnél a nemzeti közszolgálati egyetem felé. Mi ugyan nem szálltunk le a kerékparról, de lassan haladtunk, nem volt egy gyalogos és zöld volt a gyalogosoknak a lámpa. Mikor a jardaszigethez értünk, a diószeghy sámuel utca felől egy autós és egy motoros jött nagy sebességgel, és dudálva haladtak el előttünk, hogy ne menjünk ki eléjük. Bár az ő lámpájukat nem láttam, de ilyen esetben ha jól tudom, nekik biztosan Piros jelzés volt.

Az üllői úton haladtam a nagyvarad tér felé, ismereteim szerint szabályosan a buszsáv melletti külső sávban, mivel itt a buszsávban a kerékpáros forgalom nem megengedett. Volt aki dudált, volt aki rámordított, hogy "takarodj ki a saját sávodba b'azdmeg".

Szóval vannak öngyilkosjelölt (vagy inkább gyilkosjelölt) autósok is akik talán még a kreszt sem ismerik, de azért sokkal több az előzékeny autós és kerékpáros is.

2021. aug. 15. 08:05
 6/8 Alex Fly ***** válasza:
78%
Azért van, mert kerékpáron is ugyanazok ülnek, akik más esetekben autót vezetnek, gyalogolnak, tömegközlekedést használnak, stb. Aki autóban ülve nem foglalkozik a szabályokkal, az kerékpárra ülve sem lesz a szabálykövető magatartás mintaképe. A különbség - ahogy azt írtad is - mindössze annyi, hogy kerékpáron a saját életét veszélyezteti, gépkocsit vezetve pedig a többi közlekedőét...
2021. aug. 16. 11:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Kerékpárosként mondom, hogy sok az idióta. A közlekedési lámpát nem ismerik vagy telibe szrják, pont tegnap az egyik kereszteződésnél simán áthajtott az úton, be a busz elé egy. Telefonoznak, zenét hallgatnak, random megállnak vagy megfordulnak olyan helyeken, ahol a mögötte haladonak nincs lehetősége kikerülni. Többnyire azok a bérelt kerékpárosok, akik azt hiszik, biciklivel ugyanazok a szabályok érvényesek, mintha gyalogosok lennének. És gyalogoskent is átmegy az úton, piroson, ahol épp kedve szottyan. Mivel a kerékpározás nincs vizsgához, jogosítványhoz kötve, így a többségnek fingja sincs.
2021. aug. 20. 15:11
 8/8 anonim ***** válasza:
59%
Hány hül.ye pitsát láttam már biciklizés közben telefonálni... te jó isten.
2021. szept. 2. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!