Szerinted melyik az elítélendőbb?
na most aki már közlekedett pár napnál többet kinn az utakon, az tudja, hogy úgy működik az egész dolog, hogy egymásra figyelünk és egymás hibáit hárítjuk el kölcsönös alapon
baleset is szinte csak akkor van, amikor senki nem figyel, mert ha egy valaki már félig ott van lélekben, akkor ő simán rutinosan kikerüli a másikat, legközelebb meg fordítva
na most vannak olyan szándékos szabálytalankodások, amik ezt használják ki, pl az agresszív (és másokat veszélyeztető) előzés, elsőbbségadás folyamatos elmaradása, stb
ezek szerintem a legelítélendőbbek
ugyanakkor és ebből kiindulva szerintem az, hogy pl valaki az üres úton 50 helyett 65-70-nel megy végig, annyira nem gáz
Rossz a kérdés.
Attól függ, mi a szabályszegés és milyen helyzetben történik.
Mi az elítélendőbb? Egy forgalommentes főutcán éjszaka 50 helyett szándékosan 70-nel menni, vagy ha valaki úgy közlekedik, hogy csak minden második "elsőbbségadás kötelező" táblát vesz észre?
Ahogyan egy ismerősöm mondaná: "Aki vak és süket az ne menjen mozdonyvezetőnek."
#1essel értek egyet.
nekem a múltkor a teherautó kanyarodott ki elém a városban, holott én voltam a főúton... azt még neki állt feljebb, meg obégatott, mutogatott, azt hitte jobbkezes, nem látta a macisajtot... na ez a legbosszantóbb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!